"Мона Лиза" с дигитална версия

Освен интерактивни животни вече ще се радваме и на „живи“ картини. Един от първите опити в тази насока е на международен екип учени. Те са създали ...

 28.07.2015 14:48
"Мона Лиза" с дигитална версия

Освен интерактивни животни вече ще се радваме и на „живи“ картини. Един от първите опити в тази насока е на международен екип учени. Те са създали интерактивна версия на прочутата картина на Леонардо да Винчи- Мона Лиза.  Джокондата се движи, усмихва и дори може да диша, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от агенция КРОСС.

Интерактивната картина използва сензори за движение, за да установи дали има някой в помещението, с когото да контактува. Мона Лиза е снабдена с изкуственият интелект , чрез който картината общува и реагира на случващото се около нея. Дигиталната Джоконда има свой темперамент и лесно променя енигматичната си усмивка.

Лицето на  Мона Лиза може да изразява различни чувства, може да върти главата си и да мига с очи.  Дори гръдният кош на дигиталната Джоконда  имитира дишането на жив човек.

Създателите на интерактивната картина споделят, че основната им идея е продължение на труда на Леонардо-  да изобрази Джокондата максимално реалистично.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери Леонардо да Винчи | интерактивна картина | дигитална | джоконда | Мона Лиза

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори