Мъжете ядат много повече, когато са в женска компания

Мъжете ядат много повече, когато са в женска компания

 19.11.2015 09:45
Мъжете ядат много повече, когато са в женска компания

Може и да звучи абсурдно, но в стремежа си да се представят в по-добра светлина пред жените, мъжете ядат много повече, отколкото когато са само в компанията на други мъже. Учени стигнаха до този извод след ново проучване, в което е наблюдавано храненето на 105 души. Резултатите са наистина впечатляващи.

Мъжете, които се хранили с една или повече жени са приели с 93 % повече пица, което е с парче и половина повече. 86 процента от участниците са приели повече салата, в сравнение с мъжете, които се хранят с други мъже. Дамите, участвали в проучването, от своя страна са приели еднакви количества храна, без значение с кого са се хранили. Изследователите посочват, че от еволюционна гледна точка, това се явява форма на една  чисто биологична функция, свързана със стемежа за възпоизводство.

Чрез поведението си по време на хранене мъжете демонстрират надмощие или просто се стремят да се представят по по-атрактивно пред потенциална половинка. Водещият изследовател Кевин Книфин в университета Корнел споделя, че новите научни открития напълно подкрепят резултатите от проучването.

"Демонстрирането на тези възможности на индивида е начин да се каже "Аз имам толкова много енергия, че мога да си позволя да поема всяка една рискова дейност ", обясни Книфин. Други изследвания сочат, че мъжете са по-склонни да поемат повече рискове пред жените аудитория, отколкото ако са само сред мъже.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери мъже | храна | жени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Петко 19.11.2015 13:42

Трябвало и пържоли да има не само пица и салата!


#2 Дидо 19.11.2015 23:55

Всичко е природна даденост


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори