НАСА промени знаците на зодиака! Вижте къде сте вие

Учени от NASA публикуваха на

 21.09.2016 08:00
НАСА промени знаците на зодиака! Вижте къде сте вие

Учени от NASA публикуваха на образователния си портал Space Place статия, в която се говори за изменение на положението на звездите в небето по отношение на тяхното разположение по време на астрономите от Древен Вавилон, които са формирали системата от 12-те ключови съзвездия - Зодиак.

Тази система описва положението на Слънцето в момента на раждането на  човека. Учените твърдят, че новият Зодиак се състои от 13 съзвездия. 

"Структурата на зодиака, която ние ползваме сега, е била създадена още в Древен Вавилон", разказва астрономът Парк Канкл.

3 хиляди години по-късно положението на земната ос забележително се е променило, променил се е и рисунъкът на звездното небе, затова трябва да се внесат корекции в древновавилонската система.

Доколкото във Вавилон е използван календарът от 12 месеца, основан на фазите на Луната, е било много удобно зодиакът да се раздели на 12 равни части, които съответстват на месеците.

И въпреки че древните учени са преброили 13 зодиакални съзвездия, заради удобството се е наложило да се откажат от един от тях.

Новият знак на зодиака трябва да е Змиеносец, койко се намира на небето между Скорпион и Стрелец. Слънцето, по данни на НАСА, преминава по еклиптиката през съзвездието Змиеносец от 30 ноември до 18 декември.

Знакът му е латинската буква "U", задраскан с вълниста линия, която прилича на знака "тилда" или "~".

Съответно с новия знак, календарните дни на зодиака също трябва да се променят. 

Cosmopolitan вече публикува обновения хороскоп, в който е отчетено вмъкването на знака Змиеносец:

Козирог: 20 януари — 16 февруари Водолей: 16 февруари — 11 март Риби: 11 март — 18 април Овен: 18 април — 13 май Телец: 13 май — 21 юни Близнаци: 21 юни — 20 юли Рак: 20 юли — 10 август Лъв: 10 август — 16 септември Дева: 16 септември — 30 октомври Везни: 30 октомври — 23 ноември Скорпион: 23 ноември — 29 ноември Змиеносец: 29 ноември — 17 декември Стрелец: 17 декември — 20 януари.

Трябва да се отбележи, че Змиеносецът може да се окаже, че не е последната промяна в зодиакалната система - още през 1970-а година предлагали още едно съзвездие - Кит, да се включи в зодиака, и да се формира система от 14 знаци.

Превод: ПИК

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери трябва | система | ноември | декември | зодиака | Змиеносец | положението | съзвездия | Вавилон

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори