Най-популярните алкохолни митове

Шумно парти,приятелска сбирка или просто тиха приятна вечер със семейството и приятели, кой може да си я представи без …алкохол. Пиенето ни прави по- ...

 06.11.2015 10:08
Най-популярните алкохолни митове

Шумно парти,приятелска сбирка или просто тиха приятна вечер със семейството и приятели, кой може да си я представи без …алкохол. Пиенето ни прави по- щастливи и под негово влияние ние правим неща, които през останалото време не бихме се осмелили. За съжаление всяка алкохолна нощ има страничен ефект и това в махмурлукът. За да се избегнат сутрешното главоболие и замаяност всеки от нас използва различни методи. Някой смятат, че като не пият бира с твърд алкохол или като пият кафе ще изтрезнеят по-бързо. Това, за съжаление, са обикновени алкохолни митове и нещата, които правим няма да ни помогнат. Така, че преди да пиете големи количества кафе, за да се излекувате вашия махмурлук  по-добре прочетете следните развенчани митове за алкохола.

Пиенето на бира преди ликьор или твърд алкохол ще ви напие по-бързо!
Всъщност реда, в който пиете не е от значение. Щом смесите няколко вида различен алкохол, то ще се напиете бързо, без значение дали водката или бирата е била приета първо. Ефекта върху тялото Ви ще бъде същия: дехидратация, загуба на памет, гадене и чувствителност към светлина.

Ако пия  бира ще имам "бирено коремче".
Натрупване на тегло, известно като "бирено коремче" не се получава само от бирата. Всички алкохолни напитки са с високо съдържание на калории така, че бирено коремче може да бъде причинено от всяка алкохолна напитка - вино, водка, ликьор или друг вид.

Кафето ще предизвика по-силен махмурлук!
За да можете да изтрезнее, тялото се нуждае от пълно освобождаване от алкохола. Кафето няма да помогне, за да се ускори процеса. За да се отървете от махмурлука, ще трябва да почакате няколко часа, за да разгради организма ви поетия алкохол. Кафето може да изостри сетивата. но не и да ускори процеса. Дори и приема на количества кафе няма да и спасят от махмурлука.

Алкохолът  убива мозъчните клетки!
Пиенето може да забави процеса на мислене и да наруши вашата мозъчна дейност, но не се притеснявайте, мозъчните клетки не са напълно разрушени. Алкохолът може да увреди нервните клетки в централната нервна система, но не и да ги убие. Пиенето намалява комуникацията между нервните клетки, променя структурата им и на това се дължат някой от реакциите ни. Това може да е краткосрочно явление, но колкото повече пиете, толкова повече мозъка губи способността си да "поправят" клетка след пиянска нощ.

Ще се напиеш повече, ако се смесваш алкохол и енергийни напитки!
Ако пиете алкохол с енергина напитка, то ще изпаднете в "превъзбудено" състояниие, но няма да се напиете повече. Истината, е че ще имате едно и също количество алкохол в кръвта, все едно пиете само алкохол. Същевременно организма Ви ще бъде по- превъзбуден, заради високото ниво на кофеина. Избягвайте смесването на  енергийни напитки с алкохол, комбинацията от двете може да бъде много опасна.

Повръщане ще ни накара да изтрезнеем!
Повръщане ще изхвърли алкохола от вашата храносмилателна система, но то не предпазва от навлизането му в кръвта. След като стомаха ни се освободи от алкохола, то една част от него остава в тялото ни. Така сме се отървали алкохола в стомаха, но ще трябва да почакаме още няколко часа, за да се отърве тялото ни от пиенето.

По-светли напитки  не предизвикват махмурлук! 
Битува мнението, че по светлите алкохолни напитки са с по- ниско алкохолно съдържание от по- тъмните. Обяснението се крие във ферментацията на продуктите, колкото по-тъмни са, толкова и по-голямо е алкохолното им съдържание. Колкото по-тъмна е една напитка, толкова по- силен махмурлук ще имаме на сутринта.

Мъжете и жените, които са на една и същата височина могат да пият еднакво количество алкохол!
Дори и да сте на една и съща височина и тегло, както на мъжа си, Вие все пак ще се напиете много по-бързо, ако и двамата изпиете едно и  същото количество алкохол. Това се дължи на факта, че мъжете имат повече мускулна тъкан, отколкото жените. Мускулната тъкан  съдържа повече вода, отколкото мазнини. Това означава, че алкохолът е  по-разреден в кръвоносната система на мъжа, отколко на жената.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери алкохол | махмурлук

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Persimmon 07.11.2015 07:36

Аз пия само водка с редбул !


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори