Не му беше лесно на дядо Коледа

Ако се направят изчисления, всъщност пред него застават много изпитания

 27.12.2017 10:27
Не му беше лесно на дядо Коледа

Дядо Коледа и тази година направи празника възможен. Той първо направи списък и отдели послушните от палавите деца. После се пребори със законите на физиката на Бъдни вечер. Ако се направят изчисления, всъщност пред него застават много изпитания. Ето кои са те:

Дядо Коледа трябва да достави подаръци на 378 милиона деца за сравнително кратко време, изчислила изследователката Линда Хардън.

Благодарение на въртенето на Земята той има цели 31 часа, за да достави подаръците, вместо само 24 часа, ако допуснем, че лети от Изток на Запад.

Ако приемем, че във всяко домакинство има 3,5 деца, това означава, че Добрият старец посещава 91,8 милиона къщи.

Трябва да прави по 822,6 посещения в секунда, за да се справи или остава около една хилядна от секундата във всеки дом, за да достави подаръци на всички.

Шейната на Дядо Коледа ще трябва да се движи със скорост от 1050 километра в секунда, което е 3000 пъти повече от скоростта на звука и 0,35% от скоростта на светлината.

Ако всяко дете получава подарък до 0,9 кг, шейната тежи над 320 000 тона, почти колкото тежестта на Емпайър стейт билдинг, която е 370 000 тона.

Средният елен може да тегли едва 135 кг, така че при този сценарий ще са необходими 214 200 елена. Но предвид факта, че елените на Дядо Коледа летят, те може би са способни да се справят с по-тежък товар.

Джуджетата - 3000 от тях трябва да работят по осем часа на ден през цялата година, за да направят достатъчно подаръци за всяко добро дете.

Е, лесно ли му е на дядо Коледа?

 

Снимка: publik-republik.com

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Коледа | деца | подаръци

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Кристина Кръстева 28.12.2017 08:19

Ахахахххахаха кой си игра да смята тия работи


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори