Няколко начина да прекарате по специален начин Коледа с децата си

Това време на годината може да бъде предизвикателство за всеки родител. Вместо да се концентрира върху това, колко подаръци ще му донесе Дядо Коледа, ...

 21.12.2015 09:52
Няколко начина да прекарате по специален начин Коледа с децата си

Това време на годината може да бъде предизвикателство за всеки родител. Вместо да се концентрира върху това, колко подаръци ще му донесе Дядо Коледа, може би бихте предпочели вашето дете да научи, като за начало, защо празнуваме тези празници и какъв е техният истински смисъл.

Ето няколко простички неща, които може да направите, за да спомогнете детето ви да научи традиционното значение на Коледа.

 

Изпечете си нещо:

Това е един от най-лесните начини да покажете на децата си колко специално време са празниците. Може да ги научите как се пекат сладкиши или да им предадете стара семейна рецепта, показвайки им стъпка по стъпка как се прави.

 

Покажете им магията в празниците:

 Където и да живеете, децата ви трябва да имат възможност да разгледат великолепието на всички светлини, елхи и декорации във вашия град. Освен това радостта, която изразявате по празниците е нещо, което вашите деца ще видят и ще оценят заедно с вас.Измайсторете си нещо:

 Ето едно от най-лесните начинания за всяко дете, защото има толкова много различни видове занаяти, които могат да опитат. Всяко от тях може да направи нещо съвсем само, или с малко от вашата помощ, което да подари на някой друг.

Помогнете на някого в нужда:

 Един от най-важните и ценни уроци, на който всеки родител може да научи едно дете, е да го научи как да направи нещо, за да помага на другите. Така те се научават да дават, а не само да вземат.  

Поощрявайте ги да споделят идеите си за празника:

 С течение на времето е добре да давате повече шансове на децата да изразяват мнението си. Направете си семейна дискусия, където те да могат да изразят своите идеи и виждания за празника.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери време | дете | празници | Коледа | родител

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Дидо 22.12.2015 10:14

Коледа е семеен празник и трябва традициите да се спазват!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори