Пестицидите на базата на никотин убиват пчелите

Изследванията, проведени през 2013 г., установяват, че пестицидите, базирани на никотина, са пряко свързани с намаляващата популация на пчелите

 01.03.2018 13:01
Пестицидите на базата на никотин убиват пчелите

Пчеларите отдавна знаят, че пестицидите са вредни за пчелите,но ново окончателно проучване на Европейския орган за безопасност, публикувано на 28 февруари, заключи, че пестицидите на основата на никотина убиват пчелните популации в цяла Европа.

Изследванията, проведени през 2013 г., установяват, че пестицидите, базирани на никотина, са пряко свързани с намаляващата популация на пчелите, наблюдавана в цяла Европа. Приблизително 80% от опрашването зависи от насекомите, особено от пчелите.

Пестицидите на базата на никотиноид са произведени от Bayer и Syngenta, но са били забранени от ЕС през 2014 г. Предстои докладът на EFSA да изиска от страна на ЕС подновяване на забраната за пръскане с пестициди съдържащи нникотиноид .

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери пчели | никотин

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори