Предметите, които никога не трябва да слагаме в пералнята

Какво не трябва да попада в пералнята ни?

 08.06.2016 14:51
Предметите, които никога не трябва да слагаме в пералнята

Плюшени играчки
Поставянето на всяка плюшена играчка в пералнята е своеобразно изпитание. От прането те променят структурата, а понякога и формата си. А някои от по-големите плюшки създават сериозни проблеми на центрофугата. Ако, все пак  държите да ги изперете в перална машина, задължително използвайте студена вода. Така ще запазите местата, на които играчките са лепени с лепило.

Главата на мопа
Преди да сложите главата на мопа, проверете на етикета дали вашата гъба е подходяща за пране в пералнята. Ако, се окаже, че вашият моп е подходящ за пране в пералня, то го пуснете според указанията на етикета. Повечето парцали, обаче, не са подходящи за машинно пране. Най-доброто почистване на гъбата на мопа си остава миете на чешмата.

Шапки с козирка
Пералнята ще повреди вашите бейзболни шапки. Най-добре е да ги почистите с препарат под хладка течаща вода. Така ще успеете да запазите формата им.

Маратонки
Прането на маратонките в пералнята може да доведе до усукване на връзките им, до напукване на подметките и набръчкване на стелките. Най-добре перете маратонките със студена вода, подходящ препарат и малко количество оцет.

Малките играчки
Не е добра идея да изперете в пералнята малките играчки от типа на Лего. Прането може да наруши целостта им, а дребните частици да повредят вашата пералня. Този тип играчки най-добре да почистим с влажна кърпа.

Възглавници
Прането на възглавниците в пералнята е на пръв поглед е добра идея. Всъщност се оказва, че повече от една възглавница силно ще затрудни центрофугата.

Щори

Прането на пластмасова и вертикални щори в пералня ще наруши целостта им. Щорите е най-добре да се почистват извън перална машина. Така ще ги съхраним за по-дълго.

Раници
Прането на раницата в пералнята ще промени, както цветовете, така и формата й. Освен това, някоя дребна забравена вещ, може да причини големи щети на вашата пералня машина. За да запазите раницата си, използвайте специален калъф за пране. А преди да я пъхнете в машината за пране, внимателно проверете всички джобове за наличие на забравени вещи.

Постелки за баня и малки килими
Прането на малки килими е най-добре да не се извършва в пералнята. От водата те ще станат тежки, а това ще натовари много центрофугата. Килимите и постелките за баня е подходящо да изперете под хладка течаща вода с подходящ препарат.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери вода | пране | пералня | машина

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори