Призив в рими пред жилищен блок в Стара Загора

Табелата с интересен надпис грабва окото не всеки, който премине покрай вход "В" на ул. "Христо Ботев" № 130 в Стара Загора.

 05.06.2020 12:18
Призив в рими пред жилищен блок в Стара Загора

Призив към съседи, които не почистват след разходката на домашните си любимци интелигентно напомня за задълженията им.

Табелата с интересен надпис в рими грабва окото не всеки, който премине покрай вход "В" на ул. "Христо Ботев" № 130 в Стара Загора.

Не може постоянно да преминават хора с домашни любимци, да ги пускат в градинката и да замърсяват", коментира пред stz24.com Христо Михов, който живее в блока.

Той одобрява решението за подобен призив, защото никой не иска като излезе от дома си, да го посрещат боклуци и замърсена трева.

Въпреки дискретното напомняне за задълженията на собственици на домашни любимци, някои от тях продължавали да не почистват след разходките, признава старозагорецът.

Допълва,че на още едно място близо до този блок имало подобна инициатива по този нестандартен начин да се приканят съседите да се грижат за опазване на околната среда.

Всъщност, добре е отново да се замислим пазим ли междублоковите пространства и градинките пред домовете си особено на днешния 5 юни, който е Световен ден на околната среда.

От МОСВ напомнят, че датата се отбелязва от 1974 година, ангажирайки правителствата, частния сектор, знаменитостите и гражданите да насочат своите усилия към сериозен екологичен проблем.

През годините Световният ден на околната среда се е превърнал в глобална платформа за повишаване на осведомеността и предприемане на действия по неотложни екологични въпроси – от замърсяването на моретата и глобалното затопляне до устойчивото потребление и престъпленията срещу дивата природа.

Този ден подтиква хората да мислят за начина, по който консумират; предприятията да разработват по-екологични модели; фермерите и производителите да произвеждат по устойчив начин; правителствата да пазят дивата природа; преподавателите да вдъхновяват учениците да живеят в хармония с планетата; младежта да стане яростен защитник на зелено бъдеще. Такава промяна изисква участието на всички нас. Милиони жители на планетата годишно се включват в екологични инициативи, помагайки да променим модела на нашите консуматорски навици, както и на националната и международната политика.

Тази година темата на Световния ден на околната среда е Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата.

Сега е настъпило времето, в което природата ни изпраща съобщение, показвайки ни, че сме на прага на срив. Време е да се събудим и да си вземем бележка. Време е да преосмислим връзката си с природата. Време е да повишим глас и да кажем на света, че искаме действия сега. Този Световен ден на околната среда е Време за природа (Time for Nature).

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори