Гласувайте за Царица на публиката на Августиада 2022

Августиада 2022 ще започне на 23 септември с дефиле, предвождано от кандидатките за престижното звание Царица на „Августиада“, както и участващите във фестивала изложители, изявени готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на Професионална гимназия за обществено хранене „Райна Княгиня“, фолклорна група от Народно читалище „Св. Климент Охридски“, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и организаторите.

 21.09.2022 15:30
Гласувайте за Царица на публиката на Августиада 2022

Всеки може да гласува и да избере своята Царица на Августиада. 10 момичета достигнаха до финала, съобщават организаторите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2022. 

(10) Avgustiada | Facebook

Августиада 2022 ще започне на 23 септември с дефиле, предвождано от кандидатките за престижното звание Царица на „Августиада“, както и участващите във фестивала изложители, изявени готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на Професионална гимназия за обществено хранене „Райна Княгиня“, фолклорна група от Народно читалище „Св. Климент Охридски“, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и организаторите.

Кулминацията му ще бъде официалното откриване на „Августиада“ на сцена на Античната улица в 18:30 ч. В рамките на първия ден на “Августиада” ще бъде избрана “Царица на Августиада” – титла, която ще носи онази млада дама, определена от журито за посланик на духа на фестивала.

Министърът на туризма Илин Димитров ще открие 10-ото юбилейно издание на Фестивалa на виното и културното наследство Августиада 

Победителката на публиката ще бъде обявена по време на самия конкурс. Той ще се състои на 23 септември в Държавна опера - Стара Загора. Ето кои са момичетата:

Анелия Иванова е на 17 години. Член е на Туристическо Дружество "Сърнена гора". За себе си казва, че характерът и не е лесен, но това ѝ помага да отсее истинските хора покрай себе си. През свободното си време обича да снима, да чете, да слуша музика и да гледа филми.

Благовеста Капитанска е на 23 години и е от Габрово. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Обича да спортува и смята, че скуката не е за нея. Истинската й страст е литературата, мечтае да бъде журналист.

Божидара Михалева е на 23 години. Завършила е бакалавърската си степен в ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност Финанси. Като ученичка се е занимавала с модерни танци и е била в мажоретния състав към Центъра за подкрепа на личностното развитие. Най-вълнуващо за нея е участието на състава по време на откриването на филмовия фестивал Златната липа три поредни години.

Джамила Калаш е на 17 години. Джамила е родом от Стара Загора където преди 30 г. баща ѝ, по онова време студент по медицина се запознава с майка ѝ. От него тя наследява желанието да помага на хората и вероятно ще избере да се реализира в областта на медицината. През свободното си време обича много да пее. Тя е част от вокалната група към Търговската гимназия.

Ивайла Ушева е на 19 г. Обича да танцува кей-поп танци и да снима клипове за инстаграм профила си. Иска да се развива в областта на модерните танци – страст, която споделя с другите като преподава на деца. Като ученичка 10 години Ивайла се е занимавала активно с плуване и има 48 медала от състезания!

Маргарита Петкова е на 30 г. Работи в медицински център занимаващ се с ин витро. От малка знае, че иска да бъде медицинска сестра, за да помага на хората. През годините трупа допълнителни квалификации, но обича да казва, че не само дипломите правят човека образован. 

Михаела Димитрова е на 19 г. Тази година е завършила Националното училище по пластични изкуства и дизайн ,,Академик Дечко Узунов", Казанлък. Напоследък проявява засилен интерес към компютърната графика и започва усилено да се занимава с нея. Участвала е в различни творчески конкурси и има спечелени 1-во и 3-то място. Друга нейна страст е фотографията.

Петя Начева е на 18 г. Ученичка в Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски". Обича да пише от стихотворения до романи. Благодарение на конкурса "Евредика" е успяла да се срещне с първия български космонавт Георги Иванов. Петя е в състава на училищния вестник. Има Инстаграм акаунт за книжни ревюта, чрез който популяризира четенето и дава излаз на креативността си. 

Виктория Колева е на 17 г. Ученичка в Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски", играе за националния отбор на България по ръгби. Друга нейна страст е журналистката. От шест години членува в клуб “Млад журналист” към Центъра за подкрепа на личностното развитие, а от миналата води предаване за Радио Стара Загора, наречено “Пожар в ефира”.

Пламена Колева е на 17 г. Ученичка във Профилирана природоматематическа гимназия с профил софтуерни и хардуерни науки.
Любимото хоби на Пламена е рисуването. То ѝ носи истинско удоволствие. Освен, че рисува ходи редовно на фитнес и поддържа здрав дух и добра фигура. 

Всеки може да даде своя глас за своята Царица на Августиада до 19 часа на 23 септември. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Августиада | Царица | на публиката | Гласувайте

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори