Селфито - само за психопати

Експерти в областта на човешкото поведение признават, че манията по селфитата в последните няколко месеца излиза извън всякакви граници. Селфи - ...

 15.07.2015 15:09
Селфито - само за психопати

Експерти в областта на човешкото поведение признават, че манията по селфитата в последните няколко месеца излиза извън всякакви граници.

Селфи - маниаците се разделят на три групи, коментира Артур Гараганов - руски психолог: Първата група е тази, при която хората правят по 2 - 3 снимка в един ден, но не изпитват желание да ги качват в социалните мрежи. Тя е най - безопасна.
Втората е тази на хората, които публикуват няколко селфита на ден в мрежите. Те вече се нуждаят от психологическа консултация.

Третата е най - опасната, тъй като при нея хората правят всичко, за да си направят множество хубави снимки и задължително ги качват във всяка социална мрежа. Тези хора са пред телефона каквото и да става, за да следят коментарите на своите снимки. Изключително се влияят от чуждото мнение, затова и излагат живота си на опастност, за да направят възможно най - доброто селфи.
В подобен случай, човек не може да се справи сам със зависимостта и трябва да потърси помощ.

Специалистите смятат, че особено при последния случай на "селфиманията", хората губят всякакво чувство за самосъхранение и възможност за преценка на ситуацията - дали си струва да рискуваш живота си, заради снимка. Експерти в областта са на мнение, че дружбата с подобни хора може да бъде доста опасна, тъй като някои от тях може да са психопати.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери хората

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори