Сензация! Библията и Корана ще излязат в една книга

Християнин

 11.10.2016 18:00
Сензация! Библията и Корана ще излязат в една книга

Християнин и мюсюлманин от САЩ решиха да обединят Библията и Корана в една книга, правейки паралел между общите сюжети в двете свещени книги, пише The Independent. Те посочват около 3 хил. сходства между християнството и мюсюлманството, които читателите ще могат сами да сравнят.

Авторите са двама учени приятели Дейвид Нюбери и Сафи Каскас. Приятелите смятат, че техният проект може да се превърне в "инструмент на помирение" между християни и мюсюлмани. "В болшинството от случаите, социалното напрежение в САЩ след терористичните атаки от 11 септември 2001 г., възниква заради страха на християните от мюсюлманите и тяхната свещена книга, Корана", казва Каскас. В тази връзка, според учения, времето за подобен труд отдавна е назряло и чрез него може да се предотврати "мащабна катастрофа".

Учените изразяват съжаление, че в днешното общество много малко се обръща внимание на "общата основа", която се "съсредоточава около личността на Исус от Назарет."

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери Корана

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори