Средният пръст: показват го почти всички, но почти никой не знае историята на жеста!

През 1415 година в битката при Аженкур между французи и англичани, французите предчувствайки победата си заплашвали, че ще отрежат средния пръст на всеки взет в плен...

 09.08.2017 16:14
Средният пръст: показват го почти всички, но почти никой не знае историята на жеста!

През 1415 година в битката при Аженкур между французи и англичани, французите предчувствайки победата си заплашвали, че ще отрежат средния пръст на всеки взет в плен англичанин.

Защо точно средния пръст?

Като ги лишат от средния пръст, английските стрелци никога повече няма да могат да стрелят с лък. Тук трябва да кажем, че английският лък се прави от тисово дърво, а самата стрелба с лък наричали „скубане на тис“ (pluck yew), пише tafim.com.

Англичаните обаче неочаквано победили в битката при Аженкур.

Тогава започнали да се присмиват над поразените французи, като им показвали среден пръст, с думите „победата е за нас, ние и занапред ще продължаваме да скубем тиса“.

С времето хразата pluck yew, която била достатъчно сложна за произнасяне, била опростена. „P“ заменили с „f“, а  „yew“  с „you“. Така се родила знаменитата фраза fuck you.

Сега вече е ясно защо изразът fuck you се използва в съчетание с показване на среден пръст.

Французите от своя страна също имат свой, така да се каже, фалически поздрав. Нарича се bras d’honneur (ръка на честта) и при него с дланта на едната ръка се удря по свивката на лакътя на другата.

източник и снимка: ludsport.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери средния | победата | битката | пръст | Аженкур | французи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори