Съвети за възпитанието на кучето

Голяма част от хората си купуват куче и си мислят, че няма нужда от възпитание или пък - че не е сега точният момент. Реалността, обаче е съвсем ...

 11.08.2015 15:43
Съвети за възпитанието на кучето

Голяма част от хората си купуват куче и си мислят, че няма нужда от възпитание или пък - че не е сега точният момент. Реалността, обаче е съвсем друга. Кучето без дресировка може значително да опъне нервите Ви и да се наложи раздяла. Опитомяването, обаче, особено на по - игривите породи трябва да се случи още в първите дни. Тогава кучето възприема всичко най - лесно. Ето и още съвети за дресировка:

 

Никога не бийте кучето!

Аз, като човек с едно доста игриво и непокорно куче мога да споделя, че доста често това е най - трудното нещо: да не го набием. Но определено трябва да се сдържаме, защото в противен случай следват много неприятни последствия. Не трябва да си мислите, че ако кучето се страхува от Вас и от това да не упражните физически тормоз върху него ще спечелите! Всички знаем, че тези животни хапят най - вече, когато са уплашени от някого. Това е основна причина за тяхната агресия.

 

Винаги го възпитавайте с респект и уважение.

Моля, не си мислете, че кучетата не разбират нищо. Те усещат кой с какви мисли минава покрай тях и какви намерения има. Ако не го харесвате, и то няма да Ви хареса. Ако не можете да го възпитате, като го уважавате - и то няма да Ви уважава. Все пак не трябва кучето да забравя, че срещу него стои този, заради когото то е домашно животно. Уважение и респект не означава анархия!

 

Поощрявайте успеха.

Никога не си позволявайте да не награждавате изпълнен трик или пък най - вече: нова команда. Купете кучешки бисквитки от зоомагазина и го поощрявайте всеки път, когато Ви се подчинява. Във ваш минус е да го черпите с лакомство, когато не прави нужното.

 

Внимавайте с наказанията!

Винаги се придържайте към точка 2 - респект и уважение! Ако оставите животното гладно, или пък му причините болка - бедете сигурни, че и то ще Ви се отплати подобаващо - най - често като си извърши нуждата в обувките ( да, точно Вашите, то усеща миризмата ) или пък ще отиде на дивана и ще направи точно това, което му забранявате.

 

Отделяйте му внимание.

На повечето от нас, работещите хора задълженията са много. Но все пак, винаги трябва да има време, което да е резервирано за кучето. Това може да е разходката, което не е малко. Тичайте с него, галете го, хвърляйте му пръчка - в противен случай може да се отключи ревност и да привлича внимание с всевъзможни бели.

 

На финала трябва да кажем, че кучето разбира. То има инстинкти и винаги иска своето. Ако нямате време и желание - по - добре е да не си взимате никакви животно, особено куче. Задължително подберете породата според Вашият характер и разбиране.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери трябва | кучето | куче | него | респект

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори