Тайните на щастливите и здрави връзки

Каква е тайната на дългите и щастливи взаимоотношения? Всяка връзка има своите възходи и падения. Поддържане на една връзка независимо от това дали е...

 28.04.2016 09:54
Тайните на щастливите и здрави връзки

Каква е тайната на дългите и щастливи взаимоотношения? Всяка връзка има своите възходи и падения. Поддържане на една връзка независимо от това дали е романтична или платонични, изисква полагане на много труд и постоянство. Ето няколко съвета, с които според психолозите, ще помогнат да изградите и поддържате силни и здрави отношения с половинката ви.

Не се сърдете без причина.

На никой не му е приятно срещу него да стои човек с нацупена и сърдита физиономия. Особено, без каквато и да е видима причина. Не очаквайте партньора ви да гадае какво мислите, чувствате или очаквате от него. Бъдете откровени с половинката си и споделяйте какво точно очаквате да направи в конкретна ситуация. Стремете към повече реализъм в очакванията си.   

Проявявайте разбиране.

Когато партньора Ви споделя преживяванията си или мислите си, го изслушвайте внимателно. Умението да изслушваме е едно от най-ценните качества за една връзка. Научете се да слушате внимателно човека срещу Вас.Това само ще засили връзката ви.

Помнете, че хората са заети.

В по-голямата част от деня обикновено сме затрупани с много работа и задачи. Уважавайте време на половинката си. Бъдете внимателни към чуждото лично пространство. Проявявайте разбиране, когато партньора ви каже, че е зает.  

Забавлявайте се!

Никои не би бил привлечен от един самотен и скучен човек. Стремете се да предложите на партньора си нови и интригуващи преживявания. Старайте се да се срещате, с колкото се може повече хора.

Кажете  "Не" на клюките!

Клюкарстването е порок, които не оставя добро впечатление дори и в очите на най-близките ни хора. То може само да навреди на отношенията. Опитайте се да не клюкарствате и ще се почувствате много по-щастливи.

Останете верни на себе си.

В никакъв случай не се променяйте, за да се харесате на някой. Старайте се да запазите личните си качествата. Ако партньора ви ви обича и цени, то е точно заради вашите уникални качества.

Подкрепяйте се!

Няма нищо по-хубаво от това в труден момент да усетиш подкрепа и разбиране. Емоционалната подкрепа е основополагаща във всяка една връзка. Взаимната помощ и разбиране ще ви помогнат да изградите здрава и щастлива основа на отношенията. Това, разбира се може да отнеме доста време.

Бъдете мили!

Не забравяйте да бъде мили, внимателни и грижовни с половинката си. Никой не обича грубите и невнимателни хора. Нежността е основен изказ на вашата любов и привързаност. За това я проявявайте щедро и не я пестете! Тя е основен признак на вашите чувства към партньора ви.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери подкрепа | хора | връзка | взаимоотношения

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори