Топ 4 на нестандартните коледни подаръци

4 наистина вълнуващи неща, който може да подарите на близките си!

 13.12.2016 09:22
Топ 4 на нестандартните коледни подаръци

Не е ли ужасяващо, че Вие давате стотици левове за подарък на най-близките, а накрая самите подаръци да бъдат захвърлени в някой килер, мазе или друго място за "Вещи, които никога не ще използвам". Така, това се оказва поредното доказателство, че даването пари за подаръци е наистина икономически неефективно, ако не сте сигурни  човекът отсреща от какво се нуждае или желае.

Подарете преживяване.

Много хора твърдят, че подаръците не трябва неизменно да са материализирани. Може да подарите билети за концерт, ваканция или вечеря в някой луксозен ресторант. Може да подарите на майките си Спа процедура или на децата си възможността да отидат на концерт на любимите си изпълнители. Спомените са много по-ценни от материалните неща. Учени са доказали, че хора, които предпочитат да дават парите си за преживявания са много по-щастливи от онези, които предпочитат да ги използват за покупки на материални неща. Но това е тема за друга статия.

Накарайте близките си да пробват нови неща.

Знаете, че приятелката Ви харесва да ходи да обядва всеки ден в един и същи ресторант, докато на близко се намира друг, който тя никога дори не го е виждала „отвътре”.  То заведете я в него , естествено на ваши разноски.  Накарайте ги да правят и пробват нови неща.  Да посещават нови места.

Подарете им очакване.

Хората обожават чувството, което изпитват именно преди да отворят подаръците си, защото подаръците са пълни с изненади. Въпреки това, след известно време очакването намалява. За да избегнете това,  подарете им нещо, което да продължава да подържа това тяхно очакване през цялата година, а именно – абонамент за любимото им списание или вестник.

Споделете нещо значимо за Вас.

Много учени твърдят, че когато споделяш любимото си нещо с някой, ти също така споделяш малка част от себе си.  Обяснете намерението си, когато подарявате такъв вид подарък, така хората ще знаят че те са изключително важни за вас.

И един бонус или по скоро напомняне
Подарете им любов. Изразявайте чувствата си по-често. Казвайте им че ги обичате такива каквито са. Коледа е – всичко е красиво, но най-вече те.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери вещи | Коледа | подаръци

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори