Трите, вълшебни израза за силна и здрава връзка

Трите израза, които ще запазят и укрепят любов ви!

 09.12.2015 12:16
Трите, вълшебни израза за силна и здрава връзка

Взаимоотношенията са едно от най-трудните предизвикателства пред съвременния човек. Те са особено трудни, когато става въпрос за хората, които наистина обичаме. Всички, ние сме израснали с онези, прословути принцеси на Дисни, които пеят за намирането на единствената  истинска любов. Всички те въздъхват с копнеж или просто чакат да дойде принца и да ги спаси. Приказките винаги завършват с хепиенд и всички заживеят дълго и щастливо. През тийнейджърските ни години продължава изграждането на идеалистичния образ на човешките взаимоотношения.

През всичкото това време нашето въображение гради мечтата ни за перфектната романтиката. В реалността, обаче, нещата съвсем не стоят по този начин. За да запазим връзката си пълноценна и хармонична, ние трябва да положим много и всякакви усилия. Ако искаме да изградим силна връзка трябва да използваме три фрази в общуването с партньора ни. Но, тези три фрази са изключително мощни, когато се използват само и единствено с истинско чувство и от сърце. Но, те могат също, така  лесно могат да се превърне в рутина, еднообразна реакция.

"Обичам те" – всеки ден трябва да казвате на половинката си, че я обичате! Дори и в онези моменти, в които искате да го/я удушите! Точно така напомнете му/ѝ за любовта си, дори и когато има противоречия между вас. Все пак за това сте заедно! И все пак не прекалявайте с повтарянето на тези две думи.

"Ти беше прав/а."- този израз може да се определи като "златното правило" на любовните взаимоотношения. Когато го използвате, всъщност се случват хиляди неща у човека срещу вас. Когато той/тя чуе тези думи, действително разбира, че искрено съжалявате. С този израз признавате, че не сте перфектен и че сте склонни да признавате грешките си. Това е нещо изключително важно във всяка една връзка. Ние, всички, изпитваме много повече чувства, отколкото всъщност показваме. Особено по време на спор, е наистина е трудно да си признаем, че грешим. Като изричате тези три думи, вие признавате властта на партньора си в конкретната ситуация.

"Съжалявам"- да никой от нас не е безгрешен. Всеки допуска грешки. В извинението няма нищо лошо. Все пак, не сме хлапета, чийто родители ще дойдат и ще ни накарат да се извиним. Когато се извинявате, особено на партньора си, трябва да бъдете искрени.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери партньора | отношения | любов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори