Четири лесни упражнения за плосък корем

С всяка следваща тренировка увеличавайте продължителността на упражненията, като в началото отделяйте от 20-30 минути и целите да стигнете до един...

 25.10.2016 20:00
Четири лесни упражнения за плосък корем

С всяка следваща тренировка увеличавайте продължителността на упражненията, като в началото отделяйте от 20-30 минути и целите да стигнете до един час.

Страничен планк

Легнете на лявата си страна с ръка на пода, лакът под рамото и опънати един върху друг крака. Повдигнете бедрата и насочете дясната ръка към тавана. Задръжте.
Свийте дясното коляно към гърдите, както е показано на рисунката. Върнете се в изходяща позиция. Повторете 10 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете упражнението отново 10 пъти.

Ротация в седнало положение

Седнете на пода с рамене назад и свити колене, държейки малка тежест в двете си ръце под бюста. Повдигнете краката, свити леко в коленете, а корпуса наведете назад, облягайки се на опашната кост. Тялото ви трябва да образува формата на литанската буква V, както е показано на рисунката. Завъртете корпуса си наляво, така че тежестта на тялото да падне върху лявото бедро. Върнете се в изходна позиция. Повторете движението 10 пъти от всяка страна.

Плъзгане - редуване

Ръцете са опрени с длани върху земята и опънати. Същото важи и за краката. Под пръстите на всеки крак поставете по една сгъната кърпа или хартия върху хлъзгав под. Плъзнете напред единия крак, като го свиете в коляното, след което отново опънете. Направете същото и с другия крак. Повторете движението за двата крака общо 10 пъти.

"Сечене на дърво"

Вземете една малка тежест в двете си ръце долу ниска пред тялото. Застанете с крака, разположени на ширината на раменете, след това приклекнете, обръщайки корпуса си леко в посока към лявото коляно, както е показано на рисунката. Повдигнете ръцете си заедно с тежестта нагоре, пружинирайки, след това ги върнете в изходна позиция пред тялото. Повторете 10 пъти, след което сменете позицията на корпуса в другата посока. 

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери след | тялото | един | страна | пъти | крак | Повторете | корпуса | показано | рисунката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори