Чувствате се тъжни и ядосани? Причината може би е Фейсбук

Хората, използващи Фейсбук, са по-склонни към това да се чувстват нещастни и неудовлетворени от живота, сочи проучване.   Институтът за изследване ...

 30.11.2015 09:37
Чувствате се тъжни и ядосани? Причината може би е Фейсбук

Хората, използващи Фейсбук, са по-склонни към това да се чувстват нещастни и неудовлетворени от живота, сочи проучване.

 

Институтът за изследване на щастието проведе експеримент върху 1095 души в Дания. Половината от участниците са били помолени да се въздържат от използване на Facebook за една седмица, докато друга контролирана група продължила своите обичайни дейности в социалната мрежа. В края на седмицата участниците бяха помолени да оценят удовлетвореността им от живота по десетобалната система 1-10.

 

Учените установили значително по-високо ниво на удовлетвореност сред тези, които не посещават Фейсбук. Контролираната група дала средна оценка от 7,75 на тяхната удовлетвореност, докато другата група дала средна оценка от 8,12. Хората от групата на ползващите социалната мрежа също така са съобщавали по-често, че се чувстват гневни и самотни, отколкото хората от другата група.

 

Според Мейк Викинг, изпълнителен директор на института, резултатите от експеримента са били силно повлияни от склонноста на хората да се сравняват с другите.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери фейсбук

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори