Чухте ли за новата "Атомна" водка от Чернобил

Новини от България и света.

 27.08.2019 14:36
Чухте ли за новата "Атомна" водка от Чернобил

Как бихте нарекли водка, произведена от зърно, отглеждано в зоната на изключване около Чернобил – Атомна водка, разбира се.

Британски учени твърдят, че алкохолът не съдържа опасна радиоактивност и може да се произвежда масово, с което пък да се стимулира икономиката в региона.

Проф. Джим Смит от университета в Портсмут предлага традиционният дестилат да се произвежда в количества и да се разпространява в търговската мрежа чрез социално предприятие, което пък ще акумулира около 75% от продажната цена и стимулира района, в който разбираемо има огромна безработица и пустош.

*за още любопитни новини, виж тук

Там където преди 33 години на 26 април експлодира реактор 4 на Чернобилската електроцентрала бе обявена „зона на изключване“ от около 30 км. от която бяха евакуирани всички 350 000 жители, а учени твърдят, че ще са нужни 24 000 години за пълното възстановяване на зоната за пълноценен живот. Днес може да се види богата флора и фауна, която е почти незасегната от радиацията.

Като изключим туристическите обиколки, които днес процъфтяват като дейност в региона, изглежда, че „Атомната“ водка е следваща възможност за припечелване от нещастният случай. Проф. Смит твърди, че смесена водката с вода от кладенец в близост до Чернобил е безопасна, въпреки, че зърното, от което е направена е с известна радиоактивност. Причината е, че дестилацията намалява всякакви примеси в крайният продукт и остава единствено елементът на радиоактивност въглерод-14, който може да бъде намерен и във всяко друго дестилирано питие в еднакви стойности като тези от „Атомната“ водка от Чернобил.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери водка | Чернобил | радиоактивност

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори