Шамар: Когато КАТ ти свали регистрационния номер

Табелите се свалят от пътната полиция на място

 27.09.2017 09:17
Шамар: Когато КАТ ти свали регистрационния номер

Това може да стане,  ако водачът е шофирал с над 0.5 промила алкохол в кръвта, ако е карал след употреба на наркотици, не притежава шофьорска книжка или свидетелството за правоуправление е с изтекъл срок. Табелите се свалят от пътната полиция на място. След това собственикът има 12 часа да прибере колата си.

Ако пък е с отнета книжка, трябва да намери правоспособен шофьор. Тези 12 часа започват да текат от издаването на акт за нарушение и заповед за принудителна мярка спиране на автомобила от движение.

Новите мерки  важат,  ако колата е шофирана от собственика. Нарушителите, които карат чужди коли, получават  по-лека санкция. Тогава колата се спира от движение за един месец.

В зависимост от нарушението автомобилът се спира принудително за срок от 6 до 12 месеца.

Свалянето на регистрационните табелите  означава  дерегистриране на  колата в КАТ. Възстановяване на  регистрацията на автомобила струва 30 лв. за нови табели, както и такса за издаването на нов талон, който според тарифата на МВР е 2 лв.  Застраховка  "Гражданска отговорност" трябва да е платена предварително.

Дали тези мерки ще спрат нарушителите, ще видим по-късно.

снимка: Интернет

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери нарушители | табели | колата | кола

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори