Шапки за комини - необходимост или приумица?

Нека започнем с това, че поставянето на шапка на комина изобщо не е някаква прищявка или излишен лукс, а е абсолютна необходимост. Поне ако искате да ...

 21.10.2015 15:01
Шапки за комини - необходимост или приумица?

Нека започнем с това, че поставянето на шапка на комина изобщо не е някаква прищявка или излишен лукс, а е абсолютна необходимост. Поне ако искате да си спестите куп проблеми в бъдеще. Ако пък ви притеснява естетиката, отново искаме да ви успокоим - повечето шапки за комини са изработени по начин, който ги прави изключително незабележими и дискретни.

 

Специалистите горещо препоръчват поставянето на шапки за комини…

Много специалисти, които се занимават с ремонт на покриви, споделят, че имат доста задълбочени наблюдения и считат, че домовете, чиито комини нямат предпазни шапки, се нуждаят от много повече средства за поддържането на сградата, както от вън, така и от вътре. Ако се консултирате с такъв професионалист и поискате съвет, то най-вероятно отговорът ще бъде да поставите това не скъпо, но изключително ценно съоръжение на покрива, защото ще си спестите куп разходи.

Кое е основното предимство на шапките за комини?

Според хора с опит в ремонтите, основното предимство от поставянето на шапки за комини е, че сградите стават много по-устойчиви на влиянието на времето. В случая става дума основно за валежите. В случай на липса на такава шапка, върху комина яма преграда, която да спира навлизането на дъждовна вода, а знаете, че при интензивни валежи това може да е много неприятно.

 

Но не е само водата тази, която може да проникне през комина…

Същото се отнася и за куп довяни от вятъра боклуци, например сухи листа, птичи пера и какво ли още не, което може да попречи на коректната работа на комина. Шапката за комин отново се явява основното средство, което може да ви помогне в тази борба и да ви спести средства от допълнителни почиствания на комина.

 

Шапките за комини предпазват от промъкването на животни…

Шапките за комини могат да направят за вас много повече, отколкото предполагате. Така например, поставянето на едно толкова просто на пръв поглед съоръжение може да предпази от гнездене на птици върху комина. На много хора се е случвало да открият, че птица е свила гнездо върху комина, което го прави неползваем. И все пак птицата е по-малката беля. Понякога през комина могат да се промъкнат мишки и плъхове, които освен, че са много плашещи съквартиранти, пренасят и куп заразни болести. За щастие, шапките за комини обикновено се изработват с малка странична предпазна решетка, което няма да позволи в дома ви да се промъкнат четирикраки нашественици.

 

Разход, който спестява средства…

Поставянето на шапки за комини не бива да се приема като разход, а като инвестиция, която ще ви се отплати. Доказано е, че комините, които имат предпазна шапка изискват много по-малко поддръжка, което ще забележите и сами съвсем скоро след поставянето на съоръжението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери комини | шапка | средства | необходимост

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори