Японски университет създава "глупави" роботи

"Несръчното" им програмиране обаче не е грешка, а съзнателно търсен резултат.

 22.12.2018 07:39
Японски университет създава "глупави" роботи

Роботите се създават, за да облегчават живота на хората, а и дори да ги заместват при определи дейности изцяло. Японците са определено фаворити в проектирането и изработването на умните машини. Полетът на научната японска мисъл обаче стига и по-далеч. В Техническия университет на Тойохаши умишлено правят роботи, които да не са съвършени, за да не всяват страх у хората, а да ги подтикват към взаимодействие.

Те са всичко друго, но не и страшни или опасни. Трудно изпълняват задачи или въобще не ги изпълняват и въпреки изкуствения си "интелект" вероятно никога не биха могли да заменят човешко работно място. "Несръчното" им програмиране обаче не е грешка, а съзнателно търсен резултат.

Тези роботи са предназначени да стимулират човешката дейност. Те ходят сред боклука, но не го събират. Ако са част от производствен процес и трябва да подадат някаква част, го правят много несръчно. Това изнервя хората и те предпочитат сами да си вземат необходимото.

Според проф. Мичио Окада хората и роботите трябва да се допълват и така ще направят живота си по-лесен и щастлив.

Снимка: div.bg

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери университет | "глупави" роботи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори