10 от правилата на истинския мъж

Животът без правила е забавен единствено когато  си тийнейджър. А мъжете не обичат хаоса, освен ако не се вихри пред вратата на противниковия отбор.  ...

 06.08.2015 21:00
10 от правилата на истинския мъж

Животът без правила е забавен единствено когато  
си тийнейджър. А мъжете не обичат хаоса,
освен ако не се вихри пред вратата
на противниковия отбор.

 

1. Калявай се в конфликти
Някои мъже могат да се оплетат на възел само и само да не влязат в спор или конфликт. Учените смятат, че ролята на доброто момче само понижава тестостерона.  Пичовете не търсят конфликти, но и не бягат от тях като дявол от тамян. Едно от удоволствията на истинския мъжага е да защитава принципите си и приятелите си.

 

2. Живота е океан. Любовта е лодка
Любовта размеква жената. И втвърдява мъжа. Както и неговите решителност, сила на духа, челична смелост. Ако имаш и поне още малко късмет, ще имаш партньор. Трябва ти още малко късмет и ще се появят деца. Обичаш и сестра си, приятелите си, дори понякога и родата си. Известно е, че обичаш и вилата, колата, спортните събития. Обичаш и моментите,  в които печелиш на покер. Всичко е в отношението. Не бъди сухар, страстта е шамандурата, за която се крепиш в океана на живота.

 

3. Честността е дар, който подаряваш сам
Истинския благородник не се страхува от нищо. Казал го е Уилям Шекспир преди 400 години. С Шекспир не се спори.

 

4.  Ако не си под пара, значи не караш достатъчно бързо
Знаем лафа, че животът е писта, но само тийнейджърите и идиотите карат по нея като луди. Тук не говорим за шофиране. Истинският мъж понякога трябва да натисне педала докрай, за да е наясно докъде могат да стигнат. Стигни до своята граница. За да усетиш, че не пропиляваш живота си.

 

5. Мисли позитивно
Най-важното качество на храбрия войник Швейк е, че вижда поничката, а не дупката в нея. Макар че и за това се иска дарба. Умният мъж успява да види енергията, симетрията, еластичността… абе, както и да е. Запомни, че най-важното е да положиш усилия, за да се почувстваш щастлив. Само глупаците мислят, че то ида даром.

 

6. Винаги докарвай нещата до край
Всеки е имал хиляди идеи: как да стане богат, да оправи света или просто да се забавлява до безкрай. Проваляш се още преди да си разбрал. Суровият мъж следва строг план, с който прескача от петилетка в петилетка.

 

7. Хората са странни птици. Приеми това, иначе ще пропуснеш целия купон
Не дръж на логиката. Ако се опитваш да разбереш поведението на хората, ще прекараш целия си живот като кисел и обиден човечец. По-добре се наслаждавай на това колко са различни от теб и така ще участваш пълноценно в спектакъла.

 

8. Бъди като водата
Когато водата тече, тя винаги намира най-прекия път, заобикаляйки или минавайки под препятствията. Хитро. Бъди като нея – гъвкав и адаптивен – и ще прокопаеш красотите на Големия Каньон.

 

9. Бъди като камъка
Да, този съвет е пълната противоположност на предишния. Но запомни, че в смутни времена мъжът трябва да е твърд и стабилен.

 

10. Бъди благодарен!
Да, това е заповед! Няма да цитираме Библията, за да не те плашим. Всъщност няма как да успееш, ако не си дълбоко благодарен. За какво? Радваме се, че попита. За това, че си се родил мъж. За мускулите на гърба си. За невроните в мозъка ти. За смеха. За страстта. За смелостта. За твоите възможности. Мъжът трябва да е винаги благодарен на съдбата за своите сила, хитрост, смелост, за сексуалните си умения. Живей признателно и греби с пълни шепи от живота. Сполай!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери живота | трябва | благодарен | мъже | правила

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори