6 домашни задължения, с които ще отслабнете до Коледа

Понякога забравяме да бъдем физически активни, извън ходенето на работа, разбира се. Казваме си, че нямаме време и т.н. Затова предлагаме да си поставите...

 11.11.2016 12:00
6 домашни задължения, с които ще отслабнете до Коледа

Понякога забравяме да бъдем физически активни, извън ходенето на работа, разбира се. Казваме си, че нямаме време и т.н. Затова предлагаме да си поставите цел - отслабване до Коледа, залагайки на неща, които така и така не можете да пропуснете да правите ежедневно – да изпълнявате домашните задължения.

1. Пазаруване

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 140

Не се поддавайте на близостта на магазина, отидете до по-далечен. Така ще изгорите повече калории и ще прескочите някоя извънредна и калорична закуска. Разходките укрепват мускулите и костите.

2. Почистване на къщата

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 243

Отделете 1 час дневно, за да почистите у дома. Така ще разчистите пространството, ще се чувствате заредени с положителна енергия и ще сте с няколко грама по-леки!

3. Минаване с прахосмукачка

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 238

Извадете прахосмукачката и започнете да чистите. Размествайте столове, маси, шкафове. За един час ще изгорите достатъчно калории, че да си позволите малко шоколадов кекс за десерт.

4. Миене на пода

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 306

Така и така вече сте почисти пода с прахосмукачка, време е и да го лъснете. Ще изгорите допълнителни калории и ще отметнете кардио упражнението за деня.

5. Миене на чинии 

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 170

Насъбират ли се след вечеря чиниите в мивката. Знаем, че може да ви изглежда като непосилна задача преди сън, но си струва да я отметнете още сега!

6. Градинарство

Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 334

Време е да помислите за цветята. Дали нямат нужда от смяна на почвата, пресаждане, поливате и т.н.? Ако пък имате вила, добре ще ви се отрази събирането на реколтата!  При всички положения добрата новина е, че сте се движили, а това означава – изгорени калории!

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери време | количество | Така | калории | изгорени | Ориентировъчно | изгорите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори