6 навика, с които ще сте като магнит за околните

Имате ли поне по един познат, който много лесно завързва запознанства и нови приятелства? Има един особен тип личности, които сякаш са магнит за...

 07.04.2016 12:41
6 навика, с които ще сте като магнит за околните

Имате ли поне по един познат, който много лесно завързва запознанства и нови приятелства? Има един особен тип личности, които сякаш са магнит за околните. За тези хора сякаш общуването с непознати е нещо лесно и естествено. Но дали този магнетизъм е вроден или може пък да да успеем да овладеем изкуството на бързата и лесна комуникация. Психолози са установили шест златни правила, за да привлечем вниманието върху себе си и да се превърнем в магнит за останалите.

1. Бъдете положителни!
Позитивността привлича околните. Никой не обича да общува с човек, който е кисел, или пък е в депресия и ни засипва с куп отрицателни мисли и емоции. Общуването трябва да носи радост и удолволетворение. Когато имате положителна нагласа към света, хората наоколо сякаш улавят позитивнсотта ни и искат да се доближат все повече и повече.

2. Бъдете отговорни!
Да  си положителен e много по-лесно от това да бъдеш отговорен. Когато общувате с околните, спазвайте обещанията, който давате. Дори да става въпрос за напълно непознати. Бъдете готови да окажете помощ, дори и на непознат.

3. Бъдете щастливи!
Щастието и положителната нагласа към света се усещат от всички. Хора винаги успяват да уловят, когато някой е щастлив. Отпуснете се и се радвайте на малките неща наоколо. Поставяйте си реалистични цели и се стремете към постигането им. Това много ще допринесе за личното ви щастие.

4. Откривайте доброто у всеки!
Знаем, че взаимоотношенията са нещо много трудно. Да откриваме доброто никак не е лесна задача. Спрете да смятате, че хора все ще ви прецакат или причинят нещо лошо. Отпуснете се е и не мислете, че някой иска да ви причини нещо лошо. Във всеки човек се крие нещо добро и положително и то трябва да бъде открито.  

5. Обичайте!
Понякога хората се притесняват, че трябва да жертват своите мечти в името на връзката си. Ако някой иска да се откажете от плановете си в името на любовта, то запомнете добре, че този човек не ви обича. За да бъдат пълноценни отношенията между двама души, то те трябва да се подкрепят един друг. Открийте човек, не който иска да се откажете от плановете и мечтите си, а този който ще ви накара да мечтаете.

6. Грижете се за себе си!
Ако сте изложени на стрес, то той неизменно ще се отрази на външния ви вид. Въпреки всичко намирайте време, за да се погрижите за тялото си. Стремете се да се храните правилно. Поддържайте оптимално тегло с помощта на повече спорт и тренировки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери човек | общуване | магнит | навици

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори