8 неща, които не трябва никога да съхраняваме в колата

Вижте кои вещи не са подходящи за съхранение в автомобила ни.

 07.06.2016 14:02
8 неща, които не трябва никога да съхраняваме в колата

Медикаменти
Лекарствата е най-добре да се съхраняват на стайна температура, затова автомобилът не е подходящо място за съхраняването им. Ако държите лекарствата в колата, то те ще станат по –малко ефективни. За това е много важно по-често да подменяте медикаментите в аптечката на автомобила.

Електроника
Автомобилът не е подходящо място за всички модерни джаджи като лаптопи, мобилни телефони, таблети,  както и за дискове. Наличието нa електроника в автомобила ще го направят притегателна цел за крадците.  

Слънцезащитните препарати
По ирония на съдбата, всички слънцезащитни кремове не са подходящи за съхранение в автомобил. Стоенето им в колата през летните жеги,  ще намали ефективност им. Плюс това, топлината може да доведе до експлодирането им.

Пластмасови бутилки с вода
Ако, пластмасовата бутилка стои дълго време на слънце, то топлина ще предизвика  химична реакция между пластмасата и водата. Така, химикалите ще проникнат във водата, а от нея в  организма ни. Тези съединения могат да бъдат много опасни и да предизвикат дори рак. Но,  освен това пластмасовите бутилки, държани на висока температура са много подходяща среда за образуване на  множество микроорганизми.

Ръчна чанта
Оставянето на чантата или портфейла в автомобила на пръв погед е безобидно. Всъщност наличието им на по седалките превръщат автомобила ви в потенциална  мишена на крадци.

Очила
Почти няма жабка, в която да няма поне един чифт слънчеви очила. Оказва се обаче, че топлината може да деформира пластмасовите рамки. Оставянето на слънчевите очила на  табло е още по-лошо, защото така те ще превлекът слънчева светлина като лупа.  

Лични документи
Не дръжте личните си документи в колата! Рискът от кражба е твърде висок. Кражбата на лични данни е сериозен проблем на съвременният свят. Държейки паспорта, личната карта или шофьорска книжка сериозно увеличавате шанса да станат жертва на подобно престъпление.

Вино
Да съхранявате бутилка вино в автомобила си, може да се окаже опасно начинание. Топлината ще промени  ароматът и вкусът на виното . Освен това от топлината течността  може да се разшири и да проникне около тапата, а това ще доведе до попадане на частици корк във виното.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери автомобил | вино | медикаменти | кола | предмети

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори