Air Bonsai или малкото летящо дърво

Air Bonsai не е евтино удоволствие

 02.03.2018 09:47
Air Bonsai или малкото летящо дърво

Японското изкуство на бонсай е за съзерцание, размисъл и дзен - какво би могло да бъде по-успокояващо от ефирното чувство на летене в космоса? Новата кампания "Kickstarter" търси комбинация от двете, като предлага летящи дървета от бонсай, които съчетават магнитна левитация и култура на бонсай, и разбира се, изглеждат невероятно готино.

Тук "малките звезди" имат растения, които стоят над своите "енергийни бази" и сякаш магически се въртят във въздуха. Магията е всъщност наука. Вътре в малката планета на бонсай има постоянен магнит, а в основата е електромагнит, който може да контролира силата му. Двете магнитни полета се отблъскват и електромагнитът се регулира според нуждите, за да поддържа планетата стабилна. Това е сравнително проста идея, но отглеждането на тези малки растения става все по-хипнотизиращо.

Air Bonsai Kickstarter стартира през януари 2016г. и вече е надминал  целта си от $ 80 000, без съмнение поради хипнотизирашите видеоклипове, които показват малките плаващи светове. Всички растенията са внимателно събрани от планините на Япония и ръчно поставяни в магнитните купички. Съществуват два вида - стандартна версия, която е с порцеланова основа и по-сложна, ръчно изработена версия, от лава камък, култивиран от вулкана Sakurajima в Кюшу.

Air Bonsai има някои минуси. Например, освен, че трябва да държите магнитната основа включена по всяко време, със сигурност има ограничения за теглото на самите растения. Поливането на цветето или храста също трябва да бъде направено внимателно - не бихте искали да го поливате, докато се движи и да разливайте вадата върху магнитната основа. Все пак, това е незначително неудобство, за да имаш малко летящо дърво, което живее и расте в дома ти.

Air Bonsai не е евтино удоволствие. Един от хубавите модели е на цена от $ 200, а ако живеете извън Япония, бъдете подготвени за допълнителни такси за доставка.

 

снимка: http://sofu.online/product/air-bonsai/

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери растения | основа | бонсай | bonsai

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори