Recycled Park Project...или как отпадъците се превръщат в острови

Прототип с площ 140 квадратни метра бе открит през юли 2018

 02.02.2019 09:57
Recycled Park Project...или как отпадъците се превръщат в острови

Recycled Park Project цели да превърне отпадъчните пластмаси в реките и океаните в острови с паркове. Проектът е дело на Recycled Island Foundation и фирмата Whim Architecture. Те започнаха работа по Recycled Park Project през 2014 с идеята да уловят пластмасите в река Ню Мюс в Ротердам, преди водите и отпадъците да навлязат в Северно море.

Плаващите капани за отпадъци улавят пластмасите с мрежи, а доброволци ще обхождат бреговете на реката. Събраните пластмаси ще се разтопяват и превръщат в шестоъгълни строителни блокове използвани за плаващ остров с парк в реката. Той ще е отворен за обществото и запълнен с растителност и пейки.

Прототип с площ 140 квадратни метра бе открит през юли 2018. Recycled Island Foundation и Whim Architecture се надяват да добавят още 5 капана за отпадъци, увеличавайки площта на парка до 190 квадратни метра.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери любопитно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори