Аязмото с официално разрешение за ползване след обновяването

Любимото място на поколения старозагорци за разходка и отмора – Аязмото, е с обща площ над 3000 дка

 21.01.2019 14:09
Аязмото с официално разрешение за ползване след обновяването

С решение на началника на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)  вече официално е разрешено ползването на обновения парк „Митрополит Методий Кусев" (Аязмото) от старозагорци и гости на града. Писмото до Община Стара Загора е с дата 18 януари. В него се казва, че строежът е изпълнен в съотвествие с одобрените инвестиционни проекти. Гаранционните срокове за изпълнените строителни и монтажни работи са съгласно нормативната уредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и текат от деня на издаване на решението за ползване.

Любимото място на поколения старозагорци за разходка и отмора – Аязмото, е с обща площ над 3000 дка. В парка, свой дом имат близо 3000 дървета, като някои от тях са редки и уникални видове, засадени още от Митрополит Методий. Обновяването и допринасянето за подобряване на жизнената среда включиха десетки дейности - рecтaвpaциятa и pexaбилитaциятa нa пeшexoднитe aлeи, тpoтoapи, плoщaдни пpocтpaнcтвa и cтълби, детски и спортни кътове. Спазени бяха изискванията към инфраструктурата в парка. Рехабилитирано бе осветлението, както и въведено видеонаблюдение на територията на Аязмото.

В рамките на мащабния проект, на стойност 7 млн. лева, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж", се облагороди пространството западно от Старозагорската митрополия. Емблематичният фонтан „Жабките" отново заработи, с възстановен автентичен облик. Радост за окото и прохлада през топлите дни ще носят и шадраваните по стълбите на алеята, водеща до църквата „Св. Теодор Тирон". Старата паркова мебел бе демонтирана и подменена с нова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери парк | Стара Загора | Аязмото | разрешение за ползване

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори