Безплатни профилактични прегледи за катаракта през февруари в Болница "Тракия"

Премахването на вътрешно очно перде (така наречената старческа катаракта) се превърна в една от най-честите офталмологични операции

 29.01.2019 08:55
Безплатни профилактични прегледи за катаракта през февруари в Болница "Тракия"

Екипът на Офталмологично отделение в Болница "Тракия" започна кампания за профилактика и лечение на вътреочно перде (катаракта), която ще продължи до края на месец март. Желаещите да се прегледат безплатно за катаракта могат да запишат час за преглед на тел. 0895582913 всеки делничен ден между 9:00 и 16:00 часа. Прегледите ще се проведат на 4, 6, 7 и 8 февруари.

Премахването на вътрешно очно перде (така наречената старческа катаракта) се превърна в една от най-честите офталмологични операции. Катарактата представлява помътняване на лещата на окото. В нормално състояние очната леща е безцветно, прозрачно, двойно изпъкнало белтъчно образувание и е важна част от диоптричния апарат на очната ябълка. При много хора, предимно на възраст над 60 – 65 години, лещата започва да губи своята прозрачност и помътнява. Човек започва да вижда като през замърсено стъкло и зрението му отслабва.

В началните етапи на заболяването зрението може да се коригира с диоптрични очила, но от един момент това вече не е възможно и очите престават да изпълняват нормално ежедневните си дейности като четене писане, гледане на телевизия. Смяната на лещата с изкуствена е чудесно решение. В Болница „Тракия“ през годините са оперирани стотици пациенти, които днес са щастливи от възстановеното си зрение и се радват на впечатляващи резултати.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери болница | Тракия | Болница "Тракия" | безплатни прегледи | перде | катаракта | лещата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори