Без винетка до Богомилово

Сега обаче ще важи ограничението за 50 км./ч.

 07.02.2019 13:24
Без винетка до Богомилово

Табелата за край на град Стара Загора в посока запад ще бъде изместена до Т-образното кръстовище преди село Богомилово. По този начин няма да се изисква винетен стикер до Богомилово и Тракийския университет. Това обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„В общината постъпиха много сигнали от граждани и преподаватели в Тракийския университет, на които всеки ден им се налага да пътуват. По този начин ще облекчим пътуването. Още повече, че новият гробищен парк е в село Богомилово и не можем да искаме от хората да пътуват до там с винетка”, коментира кметът. Той допълни, че до кв.”Зора” никога не се е изисквала винетка, не се изисква и сега, но е необходима платена пътна такса за околовръстния път Казанлък – кв. Зора.

Промяната ще се регламентира със споразумение между община Стара Загора и АПИ, и влиза в сила от утре. Днес всички табели ще бъдат преместени.

„Сега обаче ще важи ограничението за 50 км./ч., тъй като пътят вече ще бъде в населеното място. Всички други знаци отпадат, припомни шефът на Областно пътно управление Илия Златев.

Почистването на пътя ще се извършва от община Стара Загора.


снимка: Интернет

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | общество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Веселин 07.02.2019 13:36

Да използват общественият транспорт! Нали се борим за намаляване на парниковите газове?!? Кво прайм?


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори