Близо 120 предложения разгледаха старозагорските общински съветници

Съветниците подкрепиха, с 39 гласа За, упълномощаването на представителя на Община Стара Загора – общинският съветник Стефан Духтев, за участие и гласуване по точките от дневния ред на Общо събрание на акционерите на „Индустриална зона Загоре“ АД. То е насрочено за 25 октомври и е по повод постъпило заявление за инвестиционно намерение, в размер на около 100 млн. лева, от страна на „Търговска лига – Глобален аптечен център АД, касаещо инвестиция в областта на здравеопазването и здравните грижи, която да бъде реализирана на територията на „Загоре“.

 29.09.2022 15:10
Близо 120 предложения разгледаха старозагорските общински съветници

С пълно единодушие и явно гласуване, Общинският съвет удостои посмъртно твореца доц. Злати Златев с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“. Наградата традиционно се връчва в навечерието на Празника на града – 5-ти октомври. В дневния ред на 44-тата сесия на местния парламент бяха разгледани близо 120 предложения.

Удостоиха с отличието "Почетен гражданин на Стара Загора" доц. Злати Златев

Съветниците подкрепиха, с 39 гласа За, упълномощаването на представителя на Община Стара Загора – общинският съветник Стефан Духтев,  за участие и гласуване по точките от дневния ред на Общо събрание на акционерите на „Индустриална зона Загоре“ АД. То е насрочено за 25 октомври и е по повод постъпило заявление за инвестиционно намерение, в размер на около 100 млн. лева, от страна на „Търговска лига – Глобален аптечен център АД, касаещо  инвестиция в областта на здравеопазването и здравните грижи - създаване на "Високотехнологичен здравен парк", която да бъде реализирана на територията на „Загоре“.  

Предложението касае инвестиция в изграждане на нова многопрофилна болница за активно лечение с диагностично-консултативен център и дом за стари хора в Стара Загора.

"Заявката на инвеститора е болницата и прилежаците към нея центрове да бъдат изградени в новата индустриална зона "Загоре". Новото лечебно заведение ще отвори близо 900 работни места. Инвестиционното намерение, което ще бъде разгледано и на извънредно Общо събрание на акционерите в Индустриална зона "Загоре" трябва да бъде реализирано на два етапа за период от 72 месеца. Инвеститорът е заявил желание да закупи два терена", обясни зам.-председателят на ОбС Таньо Брайков.

Приети бяха промяна по бюджета на Община Стара Загора, вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и актуализация на инвестиционната програма за 2022 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2023 - 2025 година.

Старейшините гласуваха още назначаването на нов управител на Медицински център „Дерма Гард“. Управлението на общинското дружество пое д-р Пламен Койнов. Стартирана бе и процедура за избор на ръководител на „Автосервиз на здравни заведения“.  

Определен бе представител на Община Стара Загора в СНЦ „Българска асоциация на зоопарковете и аквариумите“ /БАЗА/. С решението си днес ОбС упълномощи д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зоопарка в града.         

С цел да се увеличи популярността и стимулира интересът към археологическото наследство на Стара Загора и към постоянните експозиции на музей „Неолитни жилища“ и Регионален исторически музей – Стара Загора, съветниците подкрепиха поставянето в парковото пространството, северно от Градска художествена галерия – на две пластики с височина 1,6 метра, изработени от твърдо дърво с покритие, подходящо за експониране на открито.

Редовното заседание на Общинския съвет на Стара Загора започна с минута мълчание в памет на внезапно починалия на 25-ти септември Евгений Жеков. През годините той е бил зам.-областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, областен лидер на Земеделски народен съюз, общественик.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | музей | Община | бяха | октомври | Загоре | бюджета | събрание | ръководител

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори