Блясък: Стара Загора избира Царица Августиада

Кандидатките за участие в конкурса могат да се записват до 29 септември в Туристическия информационен център към община Стара Загора

 05.09.2017 08:27
Блясък: Стара Загора избира Царица Августиада

Шестият Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА ще се проведе от 13 до 15 октомври 2017 г. Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния фестивал.

Стара Загора може да се гордее с много културно-исторически забележителности и артефакти, и един от тях е великолепната мозайка Дионисиево шествие - една уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието. Традициите, свързани с виното, са издигани в култ още от дълбока древност и Стара Загора е запазила тези традиции и до днес. В последните години винената и кулинарната култура в България бележат впечатляващо развитие и събития от такъв характер се радват на огромен интерес. Форумът в Стара Загора, с неговата уникалност и неповторима атмосфера, се очертава като водещ във винения календар на България с голям потенциал за привличане на международния интерес.

Фестивалът е съпроводен с богата и разнообразна културна програма, с участие на Държавна опера Стара Загора и много старозагорски състави.

Кандидатките за участие в конкурса могат да се записват от  04.09. 2017 г. до 29.09.2017 г. в Туристическия информационен център към община Стара Загора, на адрес: бул. „Руски" 27, от понеделник до петък, от 09:30ч. до 17:30ч. и събота от 10:30ч. до 15:30ч.

Предварителният кастинг ще се проведе на 30 септември от 14:00 ч. в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Самият конкурс ще се проведе на 13 октомври от 19:00 ч. в Държавна опера – Стара Загора.

Входът е свободен.

Събитието във фейсбук можете да следите тук: https://goo.gl/CxvjLx

снимка: община Стара Загора, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | Участие | проведе | 2017 | виното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори