Болницата за плюшени мечета ще отвори врати за осми пореден път

Под формата на игри и забавления децата ще разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки

 23.02.2019 08:04
Болницата за плюшени мечета ще отвори врати за осми пореден път

След изключително успешните издания на Болница за плюшени мечета в Стара Загора и с.Братя Кунчеви, по покана на Къщата на семейството и общността, днес от 10:30 до 14:30 часа, за осми пореден път Болницата ще отвори врати за всички плюшени пациенти в Къщата в с. Калитиново!

Екипът на Болницата за плюшени мечета очаква всички деца, придружение от своите майки, татковци, баби или дядовци да участват в събитието, което гарантира  незабравими преживявания и специални изненади. "Лекарите" (съвсем истински и практикуващи медицински специалисти с огромни сърца за децата и доброволци) ще очакват и приемат всички плюшените играчки с готовност и внимание, за да излекуват техните болести и оплаквания. Наред с всички специализирани лекарски кабинети, в Болницата врати ще отвори и нов кабинет, благодарение на Регионална здравна инспекция - Стара Загора, в който плюшковците ще разберат тайната на здравите зъбки и кога и как да си ги мият, за да бъдат винаги бели и красиви.

Под формата на игри и забавления децата ще разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с „лекарите", ще получат съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това ще позволи да бъде намалена тревогата, свързана с посещение на лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве. В Болницата за мечета децата получават възможност да бъдат активната страна в консултация с лекар.

Сдружение "Самаряни" организира Болницата за плюшени мечета в партньорство с Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ); Регионална здравна инспекция, Фондция "За Храната", Кметството на с. Калитиново и Читалище "Благоразумие-1927", в рамките на Проект "КЪЩАТА на семейството и общността", реализиран благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Лале", Фондация "ОАК", по Програма "Силата на семейството и общността", и като част от дейностите за отбелязване на Международния ден на редките болести - 28.02.

Други съпътстващи инициативи за привличане на общественото внимание към Международния ден на редките болести, който тази година ще протече под мотото "Да обединим социалната и здравната грижа", Сдружение "Самаряни", партньори, пациенти, родители и симпатизанти, в партньорство с Galleria Stara Zagora, се обръщат с покана към старозагорци:

На 24.02 (неделя), от 11:00 до 15:00 часа, в Galleria Stara Zagora, ниво 2, до Cinema city, всеки ще може да се включи в инициативата "Покажи уникалната си различност, покажи своята подкрепа!" (Show you rare, show your care.), където по свой избор, ще може да придаде творческа уникалност на лицето си, да се снима в оригинална рамка и да сподели своята снимка в социалните мрежи с #ShowYourRare, като по този начин ще изрази подкрепа и съпричастност към хората, живеещи  с редки болести.

На 28.02. (четвъртък), от 12:00 до 14:00 часа, в парк "Пети октомври" ще бъдат разпространени информационни материали, а в 13:00 часа гражданите на Стара Загора ще могат да участват в символично пускане на балони с логото на Международния ден на редките болести и в обща снимка - с ръце, издигнати в знак на съпричастност.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Децата | Стара | Загора | бъдат | часа | международния | болести | болницата | плюшени | мечета

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори