Връчват осмите награди „Добрият Самарянин”

Добротворството изгражда общности

 15.12.2018 10:32
Връчват осмите награди „Добрият Самарянин”

На 17 декември ще бъдат връчени наградите „Добрият Самарянин”. Церемонията започва в 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора.

Тази година номинираните са:

Кирил Марков, Станко Димов, Христо Марков, Милка Колдамова, Любомира Райкова, Петко Петков, Венко Добрев и 492-мата доброволци от фейсбук-групата "Да намерим Милка!",  се организират в социалните мрежи и пет денонощия неуморно и безотказно проверяват всеки сигнал и обхождат всяко място, докато не откриват жива изчезнала жена, страдаща от болестта на Алцхаймер.

Юсни Ибрям събира бригада от работници, които за броени дни изливат основи, зидат стени и изграждат нов покрив, като по този начин заедно възстановяват безвъзмездно срутената къща на останала без подкрепа, възрастна жена от село Кравино, община Опан.

Янко Янков подкрепя лечението на млада жена, чрез дарение на лични средства и осигуряване на  обекти, в които се разполагат дарителски кутии; помага на възрастен мъж за възстановяване на щети от тежък инцидент с газова бутилка; спасява бездомен мъж от премръзване, като в последствие съдейства за настаняването му в защитена среда.

Петко Димов, без да се поколебае или замисли, че не може да плува добре, се хвърля във водите на езеро "Загорка" и спасява давещо се 4-годишно дете, попаднало там, изгубвайки управлението над своя велосипед.

Д-р Крумова се бори в продължение на години да стабилизира състоянието на 9-годишно дете, което се нуждае от бъбречна трансплантация, оказва подкрепа на семейството му за преодоляване на бюрократични пречки и увлича хора, благодарение на които кампанията за спасение на детския живот е успешна.

Д-р Димитричка Динева, Мано Манев, Мария Радева, Радка Колева, Радни Раднев, Златка Скоколиева, Данка  Дончева, Катя Пенчева, Стефан Стефанов и Пенка Ялъмова - техният вдъхновител и председател на Сдружение „Диабет", както и още десетки доброволци - пациенти, страдащи от диабет, или техни близки, които чрез своите умения безвъзмездно и безрезервно подкрепят други хора с това заболяване, като извършват скрининги за ранно диагностициране на болестта, предоставят полезна здравна информация и консумативи в малките населени места в общината, провеждат срещи относно по-лесното приемане на диагнозата и живота след това, обучават относно контролирането на кръвната захар в домашни условия, като споделят личен опит и насърчават здравословния начин на хранене и физическа активност.

До този момент са изработени 9 статуетки - 6 от които връчени на носители на голямата награда "Добрият Самарянин", 2 за извънреден принос - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); изработено е юбилейно издание на статуетката "Добрият Самарянин" с позлатени криле.

Създадена е песен, посветена на добротворците - "Песен за добрите самаряни"; издадена е пощенска марка "Добрият Самарянин", брандирана е специална пощенска кутия, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора, изработен е любителски клип, https://www.youtube.com/watch?v=NgxI3PASTAU, разкриващ погледа към доброто на няколко души от различни възрасти и е изработен предварителен проект за изграждане на монумент "Добрият Самарянин".

„Добрият Самарянин" са награди, учредени от Сдружение „Самаряни", за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | награди | Добрият Самарянин

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори