Все още няма яснота за санирането

Преди повече от седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството изпрати официално писмо до кметовете на общини в страната, че към момента приемът се преустановява

 03.08.2017 16:09
Все още няма яснота за санирането

Все още не е ясно ще бъде ли подновен и кога приемът на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Преди повече от седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството изпрати официално писмо до кметовете на общини в страната, че към момента приемът се преустановява. Причината е, че според разчетите с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които вече имат сключен договор за целево финансиране. Към настоящия момент допълнителен ресурс не е одобрен.

Изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряно. Преди да бъдат сключвани нови договори по нея, е необходимо да приключат дейностите по вече одобрените за финансиране 2022 сгради в цялата страна, информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Към 3 август от 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране, 541 са въведени в експлоатация. В процес на изпълнение на строително-монтажни работи са 594 сгради. Мерки по подобряване на енергийната ефективност предстои да бъдат реализирани и по още 887 сгради.

След приключване на всички дейности по обновяването на одобрените сгради, ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс, преди да бъде подновен приемът на документи в „Българска банка за развитие“ АД за сключване на нови договори за целево финансиране.

снимка: Община Габрово

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери сгради | Приемът | ресурс

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори