Близо 50 предложения бяха разгледани по време на октомврийското заседание на Общински съвет

На първо четене бъде разгледана и гласувана Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

 29.10.2020 14:09
Близо 50 предложения  бяха разгледани по време на октомврийското заседание на Общински съвет

По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара Загора беше приета на второ четене Наредбата за изменение на наредбата за организацията на предучилищното образование в Община Стара Загора. На първо четене бъде разгледана и гласувана Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

По време на заседанието старейшините утвърдиха промени в Общинската транспортна схема от квотата на Община Стара Загора. С цел улесняване на пътуващите по маршрута на автобусна линия №23 ст. „Берое“ – кв.„Дъбрава“ ще бъде изградена допълнителна спирка: болница „Тракия парк“ само в посока от ст. „Берое“ към кв. „Дъбрава“. Промени ще има в разписанията на автобусни линии № 17 и № 64.  Одобрено беше и запазване на броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на Община Стара Загора, при запазване на сега действащите тарифи за таксиметров превоз на пътници.

Подкрепено беше откриването на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на общинското дружество „Мересев“ ЕООД. Общинските съветници гласуваха промени в съставите на две от постоянните комисии- Постоянната комисия по териториално, селищно развитие и транспорт – от която беше освободен Боян Кулев. Той ще бъде заместен от Мария Жекова. В състава на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности беше избран Боян Кулев.  По време на октомврийското заседание беше избрана Мария Жекова за пълномощен представител на Община Стара Загора в Асоциацията на общинските гори.

С пълно единодушие беше одобрено финансирането на проект „Усмихни се!“ на СНЦ „Инър Уийл клуб Стара Загора - Берое“. Обхватът на проекта е фокусиран върху поне 120 деца със специални потребности, отглеждани от родител в дома си, посещаващи дневни центрове, центрове за социална рехабилитация и интеграция за деца, и такива, настанени в центрове за настаняване от семеен тип, на възраст 5-18 години.

Одобрено беше именуването на улица „Траяна“ в село Богомилово, както  и финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на 5 двойки - съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми.

Съветниците взеха решение за продажба на пет общински жилища на настанени в тях наематели, както и удължаване срока на 23 договора за наем на търговски маси, находящи се на Централен зеленчуков пазар и микропазари в община Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | наредба | октомврийско заседание

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Питане 29.10.2020 15:24

Отнася ли се заповедта на здравния министър до работата на общинските съвети? И ако да, то как се спазва присъствие до 30 души?


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори