В Международния ден на туризма: Ученици се запознаха с работата в старозагорски хотел

Единадесетокласниците се обучават с паралелка "Хотелиер", а инициативата бе организирана от отдел "Туризъм и младежки дейности" в Община Стара Загора и Туристически информационен център.

 27.09.2022 11:42
В Международния ден на туризма: Ученици се запознаха с работата в старозагорски хотел

Ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора видяха отблизо какво е да работиш в хотелски комплекс. 

Единадесетокласниците се обучават с паралелка "Организация на хотелиерството", а инициативата бе организирана от отдел "Туризъм и младежки дейности" в Община Стара Загора и Туристически информационен център.

Денят за "работното посещение" не е избран случайно, тъй като на 27 септември се отбелязва Международния ден на туризма. Домакин на посещението бе хотелски комплекс "Зеленият хълм".

"Говорихме за професиите и специалистите, от които има нужда един хотелски комплекс. Обърнахме внимание на навлизането на дигитализацията в хотелското обслужване и дискутирахме дали това е най-добрият вариант. Личният контакт, персоналното отношение и вежливото обслужване със сигурност прави всеки хотел по-желан", каза за stz24.com една от ученичките.

Децата споделиха, че по-голямата част от тях имат намерение да останат в тази професионална сфера, но искат да се развиват и да не останат на ниво рецепционист. За тях са интересни и професиите сервитьор и готвач, защото смятат, че там заплащането е по-добро.

Малко по-късно ще бъдат посрещнати в РИМ – Стара Загора, където ще се включат в професионална дискусия и ще разгледат богатата експозиция на музея.
Инициативите са подкрепени от туристическа агенция „Валден Тур“, а няколко старозагорски заведения ще имат „Happy hour” - от 16.00 до 18.00 часа, за да отбележат празника – Селва кафе, Селект, Вог и Хелоу.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери комплекс | хотелски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Маринова 27.09.2022 12:51

много интересна инициатива и полезна за учениците. МОЛЯ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА ВКЛЮЧИТЕ И ДРУГИ ХОТЕЛИ.


#2 ФОРУМ 28.09.2022 16:28

Заповядайте в хотел Форум - Стара Загора за да се запознаете с дигитализирана рецепция. Човешкият фактор е минимизиран.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори