Служители на КПКОНПИ извършват проверка в Община Стара Загора

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае проверка на данни за получаване на материални облаги от страна на длъжностни лица, включително и лица, заемащи висши публични длъжности, с цел избор на конкретен изпълнител, уточняват от Комисията.

 29.11.2021 15:12
Служители на КПКОНПИ извършват проверка в Община Стара Загора

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД, с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г.“ и Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Това съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови автобуси /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лева, както и на 33 нови електрически автобуси, ведно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лева. Първата обществена поръчка е приключила с избор на изпълнител и доставка на дизелови автобуси, а по втората също е сключен договор за доставка, с извършени начални плащания. Възложител на поръчката е общинското дружество, като в състава на комисията за избор са участвали ръководни длъжностни лица от общинската администрация.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае проверка на данни за получаване на материални облаги от страна на длъжностни лица, включително и лица, заемащи висши публични длъжности, с цел избор на конкретен изпълнител, уточняват от Комисията.

От пресцентъра на Община Стара Загора информираха, че служителите на Дирекция „Противодействие на корупцията"  са пристигнали в Община Стара Загора около 12.00 часа днес. Общинска администрация оказва пълно съдействие и предоставя всички искани документи. 

От КПКОНПИ обявиха още, че е налице сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия от страна на длъжностни лица както при провежданата поръчка в гр. Варна на стойност 85 милиона лева, така и при провежданите поръчки в гр. Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лева. Проверките касаят доставка на превозни средства за нуждите на градски транспорт. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери стойност | нови | автобуси | програма | Оперативна | избор | станции | доставка | обща | дружество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори