В Стара Загора близки и приятели на Стамбето поискаха справедлив процес

Минути преди заседанието по делото срещу обвинения в убийството на младия мъж Владимир Василев, семейството и приятелите на жертвата заявиха категорично, че настояват за присъда, адекватна на тежкото престъпление и изразиха възмущението си, че Василев е с мярка за неотклонение "домашен арест".

 29.09.2022 10:41
В Стара Загора близки и приятели на Стамбето поискаха справедлив процес

Близки и приятели на Станимир Иванов - Стамбето се събраха тази сутрин пред Съдебната палата в Стара Загора, за да поискат справедлив съдебен процес.

Минути преди заседанието по делото срещу обвинения в убийството на младия мъж Владимир Василев, семейството и приятелите на жертвата заявиха категорично, че настояват за присъда, адекватна на тежкото престъпление и изразиха възмущението си, че Василев е с мярка за неотклонение "домашен арест". Те имат опасения, че семейството на подсъдимия може да въздейства върху хода на делото.

"Само Господ дава и отнема живот!", "Не сме те забравили Стамбе" , "Млад бях, но младост не помня!", с тези послания върху снимката на убития мъж неговите близки поискаха да кажат, че ще следят отблизо процеса и ще дават гласност.

"Това не е протест, а мирно събиране в очакване на справедливост и вярваме, че този съд ще наложи най-тежкото наказание за предумишленото убийство. Тук сме, защото имаме опасения за това, че Василев е под домашен арест, живее в имението си и това няма как да не ни притеснява, че може да си остане на свобода", сподели Стамена Пантелеева, майка на Станимир. 

"Протестирам срещу домашния арест на Владимир, настоявам да бъде върнат в ареста и там да си изчака присъдата", добави още тя. 

"Ще се борим до последно, за нас тепърва всичко започва. Преди дни подадохме  сигнал на тел. 112 и подадохме жалба за отправени заплахи към мен и приятел на Станимир", каза Десислава Николова, приятелка на жертвата, която е и свидетел по делото.

"Това, което е организирано тук пред Съдебната палата е една проява на обществото, което показва желанието за справедлив процес. Никой не може да каже можеше ли да не се стигне до убийството, не знам какви са им били взаимоотношенията им. Смятам, че домашният арест дава възможности на подсъдимия да избегне правосъдие. Ако има процесуални възможности, тази мярка за неотклонение трябва да бъде върната в по-строгия й вид", е мнението на Стоян Чотов, съпруг на майката на Станимир.

На 15 юли в Окръжния съд в Стара Загора бе проведено разпоредително заседание по делото. Тогава стана ясно, че то ще се гледа по общия ред и бе насрочено за 29 и 30 септември. 

Убийството бе извършено на 24 март 2021 г. в офис на фирма за бързи кредити в Стара Загора.

Срещу  Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март 2021 г. в Стара Загора малко след 17:00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е прострелял с пистолет 35-годишния  Станимир Иванов, като деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл.116, ал.1, т.9 във връзка с чл.115 от НК. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет. 

Тази сутрин разширен съдебен състав на Окръжен съд – Стара Загора откри съдебно следствие по общия ред по делото и пристъпи към разпит на свидетелите и вещите лица, посочени в списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори