В Стара Загора организират шествие в подкрепа на обезобразеното момиче

Шествието ще се проведе и в други градове в страната със същите дата, час и място, става ясно от социалните мрежи.

 29.07.2023 15:56
В Стара Загора организират шествие в подкрепа на обезобразеното момиче

Мирно шествие в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче ще се проведе в понеделник - 31 юли, от 18 часа. То ще започне от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и след това по бул. "Цар Симеон Велики".

Шествието ще се проведе и в други градове в страната със същите дата, час и място, става ясно от социалните мрежи.

"Пълна подкрепа за пострадалото момиче! Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и агресията, които ни заобикалят. Липса на възпитание, култура, морал, криворазбран национализъм! Стига толкова! Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви!
Призовавам всички старозагорци в понеделник в 18 ч. да изразим своята позиция
!", написа кметът на Стара Загора Живко Тодоров в личния си профил.

"Като жена и майка, съм потресена от подобна нечовешка жестокост. Думите са излишни, но участието в шествието е повече от важно. Понеделник, 18ч.", призова чрез Фейсбук и председателят на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева.
"Преди няколко дни в новините някак тихо попадна и новината за дългоочакваните изменения в Закона за домашно насилие. Всяка трета жена в БГ..- къде е защитата на жертвите? В това живеем! Агресия към жени и момичета и ненаказана произволност! Категорично подкрепям!Понеделник, 18 часа.", написа зам.-кметът Надежда Чакърова.

Участие в мирното шествие декларираха и други представители на местната власт, общественици, жители на Стара Загора.

Междувременно от СНЦ "Брат За Брата Стара Загора" излязоха с официална позиция.

"Обръщаме се към всички,които пускат слух,че насилникът с ножа е част от нашата организация! Този човек никога,по никакъв начин не е бил част от нас,нито е участвал в наши кампании", посочват от сдружението.

 

 

  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Живко Тодоров | подкрепа | Мария Динева | 18-годишно момиче | мирно шествие | обезобразеното с макетно ножче

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Георги 29.07.2023 21:02

Няма как да се противопоставим с шествие, не се правете на толкова смирени. Ако беше ваша роднина друго щяхте да говорите. Целият град е пропит от корупция.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори