300-метровото българско знаме отново ще се вее на 3 март в Стара Загора

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:30 часа на площада пред Община Стара Загора. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11.00 часа и ще пристигне в 11.45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора".

 02.02.2024 15:03
300-метровото българско знаме отново ще се вее на 3 март в Стара Загора

Националният празник на България – 3 март, ще бъде отбелязан в Стара Загора отново с паметното шествие „За Свободата... Да развеем българското знаме!". В 10.15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:30 часа на площада пред Община Стара Загора. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11.00 часа и ще пристигне в 11.45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора". Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва популярната и талантлива българска певица Невена Цонева.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в Стара Загора. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.
 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | знаме | България | отново | шествие | часа | март

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори