В Стара Загора ще се проведе инициативата "Добър стопанин бъди, след кучето си почисти!"

Идеята се е зародила след поредната публикация в популярната фейсбук група „Попитай кмета на Стара Загора”, където недоволни граждани често коментират, че парковете и градините се посещават от хора с кучета, които нямат навици да почистват след тях.

 23.02.2021 09:28
В Стара Загора ще се проведе инициативата "Добър стопанин бъди, след кучето си почисти!"

20 усмихнати и цветни табелки с надпис "Добър стопанин бъди, след кучето си почисти!" ще бъдат поставени в парк "Митрополит Методий Кусев". Събитието е тази събота от 11 часа. Мястото - площадките за бадминтон. Инициативата е съвместна - на „Кучилище Стара Загора” и на народния представител Радостин Танев, който е запален по домашните любимци.

Идеята се е зародила след поредната публикация в популярната фейсбук група „Попитай кмета на Стара Загора”, където недоволни граждани често коментират, че парковете и градините се посещават от хора с кучета, които нямат навици да почистват след тях. 

"Кампанията цели с усмивка да напомня на стопаните, че трябва да се грижат за чистотата на града и зелените площи. Така всички ще се радваме на по-чиста околна среда, с малко усилие което не коства нищо, освен торбички в джоба, които всеки може да си купи почти отвсякъде", казват организаторите. Те отправят покана към всички желаещи са се присъединят и да направят нещо хубаво за Аязмото, на чист въздух, с веселата компания на четириногите приятели.

Предвидена е кратка демонстрация по послушание на възпитаници на Кучилището, след което по трите основни алеи и детските площадки на територията на любимото на всички старозагорци място за отдих и спорт, ще бъдат поставени табелките. За най-активните участници с кучета са предвидени подаръци.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | след | кучета | Радостин Танев | Кучилище

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори