Граждани се оплакват от агресивни бездомни кучета

150 сигнала са постъпили на горещия телефон

 19.04.2019 12:04
Граждани се оплакват от агресивни бездомни кучета

Граждани са подали сигнали за агресивни бездомни кучета в района на квартал „Самара", парковете „Митрополит Методий Кусев" и „Зеления клин", както и в местността „Съботената кюприя" и село Богомилово.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 15 до 18 април, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Сигнализирано е за нерегламентирано сметище в района на село Арнаутито. След извършени проверки, на собственика на имота е съставено предписание за почистване на замърсената площ и недопускане на струпване на отпадъци в имота.

Гражданин е информирал за недобросъвестно отношение от свои съседи от блок 22 на ул. „Хаджи Димитър Асенов", изхвърлящи торбички с отпадъци от терасите си. Сигнал е получен още за струпване на около 10 чувала строителни отпадъци до контейнер за смет в кв. „Казански". Констатирано е замърсяване с битови отпадъци в района на западния вход към ДДЛРГ „Българка". Собственик на имот в село Богомилово е сигнализирал, че в неговата собственост са изхвърлени чували с едри боклуци от червен автомобил. Работата по сигнала продължава.

За чупене от група тийнейджъри на инвентара на детска площадка зад блок №3 на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" също е съобщено.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Премахнати са опасни изсъхнали клони на дървета. Почистено е около контейнери за смет. На Горещия телефон е съобщено още за силна музика от заведения в града и от жилищни сгради. Оплаквания има и от недобросъвестно отношение на водачи от градския транспорт. При установяване на нарушения ще последват санкции, спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Село | отпадъци | района | телефон | сигнала

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори