Гръцки майстор поправя обувки

Антониос Кефалинос живее от няколко години в Стара Загора и има ателие на пъпа на града.

 12.12.2019 14:41
Гръцки майстор поправя обувки

Днес православната църква чества свети Спиридон, който се тачи като закрилник на занаятчиите. Празник е и на обущарите. Като празник го чувства и Антониос Кефалинос.

Майсторът е родом от  Гърция, но от няколко години сменя Атина със Стара Загора. Работи на пъпа на града. За страната на узото и маслините, докато работи, му напомня гръцкото радио.

В сезона на ботушите ателието е затрупано. 70% от клиентите са дами, признава чужденецът. Макар че е зима, случва се да пристигат и летни обувки и чехли, уточнява още майсторът.

Вътре има атрактивен надпис, който гласи: Всички услуги се предплащат. Мярката е въведена, тъй като много хора после не идват да си вземат обувките.

Той споделя още, че е чувал за свети Спиридон и знае за традицията да се почита на днешния ден. 

Легендата разказва, че Свети Спиридон е роден на остров Кипър по време на царуването на Константин Велики. Станал епископ в кипърския град Тримитунт, участвал в първия вселенски събор в Никея. Според житието му, изхранвал сиромаси и бедняци и приемал много странници в дома си. Излекувал император Констанции II от тежка болест. В живота си е сторил много добри дела за християнската вяра.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери обувки | Спиридон | гръцки майстор

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори