Да помогнем на малката Мая от Стара Загора да победи болестта

Семейство има нужда от помощ, за да спаси детенцето си

 26.11.2018 09:56
Да помогнем на малката Мая от Стара Загора да победи болестта

Това е историята на семейство Христозови от Стара Загора. В този случай те нямат друг избор, гордостта няма място в тази лична трагедия, защото детето им е на първо място. Семейството се обръща към всички, които могат да помогнат на Мая да подобри състоянието си и да изживее едно нормално и безгрижно детство.

„Имах невероятна бременност, през която нямах никакви болки, никакви оплаквания, никакви проблеми. Единствено в осмия месец изследванията ми показаха, че желязото ми е по-ниско, затова гинекологът ми предписа хапчета за повишаване стойностите на желязото. Терминът ми беше на 10.10.2017г., но три дни по-рано, на 7.10.2017г. започнах да получавам леки болки по време на една лекция за раждането. След като приключи лекцията се прибрах и със съпругът ми отидохме в болницата. След преглед ме приеха.

При приемането ми в болницата лекарят, който ме прие ми съобщи, че детето има проблем с бъбреците, след което ме качиха на друг етаж и друг лекар установи, че детенцето ми няма никакви проблеми с бъбреците. След дълги мъки, акушерката реши да ме приведат в родилна зала, да ми спукат околоплодните води и да започне раждането”, разказва Десислава Христозова.

След кошмарно раждане, се появява Мая. Детето обаче се е нагълтало с околоплодни води, прегледано е в неонатологията. На 11.10.2017г. майката и бебето са подготвени за изписване. Минавайки визитация 30 минути преди изписването обаче, лекарят заключва, че детето е с нисък мускулен тонус и хипотония и спешно трябва да се преведе в неонатологията за изследвания и наблюдение. Качват Мая в неонатологията – интензивен сектор, където след като ѝ правят пълни изследвания, се разбира, че е с две бити ваксини и инфекция от раждането. Поради това, че е погълнала някакво количество от околоплодните води и в резултат на това, че не са ѝ били антибиотик веднага, тя развива тази инфекция,която допълнително я уврежда.

На 18.10.2017г. двете са изписани от АГ-клиниката в Стара Загора и с линейка транспортирани до София в ЦБАЛДБ-Клиника по генетични заболявания за диагностично уточняване и лечение, където решават, че на детето най-вероятно му няма нищо. Някои от стойностите, които са повишени, според тях се дължат на битите мускулни инжекции, след което ги изписват на 20.10.2017г. без подобрения, със запазено общо състояние.

След множеството изследвания и ходене по мъките става ясно, че Мая е с вродена мускулна дистрофия с мерозинов дефицит и лечение няма.

„Един ден обаче майка, с която се запознах докато водех Мая на рехабилитации, ми каза за един турски специалист, който се занимава с разработването на стволови клетки от 17 години. Препоръча ни да направим една консултация с него. Така и направихме. Според него вливането на стволови клетки е лечението на бъдещето, той от 17 години се занимава с това. Проф. д-р Карайоз разработва стволовите клетки индивидуално за всеки случай и заболяване и ни обясни подробно всичко по процедурата и лечението. След което ни каза най-хубавото нещо на света, което чувахме за пръв път от месеци, с думите си той ни вдъхна надежда. Каза ни, че детето ни има голям шанс да се оправи или поне състоянието ѝ да се подобри значително, не може да се обвърже с проценти , но е имал вече подобни случаи, в които дечицата са успели да проходят, да се обслужват сами и дори едно момиченце е завършило магистратура. Разбира се, лечението е доста скъпо, той предвиди няколко курса на вливане, като ще се започне с първия курс от четири вливки - по една вливка на месец, общо 55 000 лв., за да прецени как организмът на Мая ще приеме стволовите клетки и за да наблюдава нейното състояние. Тези негови думи бяха за нас светлината, от която имахме нужда. Бяхме на седмото небе от щастие, думите му ме пронизваха. Сякаш само чрез словата си той ни въведе в един друг свят, СВЕТА НА ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА”, споделя Десислава.

„Най-накрая след месеци на лутане по различни лекари и специалисти попаднахме на човек, който ни вдъхна лъч надежда. За нас това бе най-хубавата новина от раждането на Мая до момента. Всички специалисти до този момент ни обясняваха как с тази диагноза детето ни най-вероятно няма да проходи, защото диагнозата е свързана с мускулите, как ще се влошава с времето, как нямаме никакви шансове за оздравяване, даже имаше и такива, които ни казваха да оставим детенцето си в дом и да сме си направили друго, което да е здраво”, допълва майката.

Сумата от 55 000 лева обаче е непосилна за семейството. Затова те се обръщат към всеки, който може да помогне.

Дарителска сметка Райфайзен банк

Титуляр: Мая Христова Христозова

MAYA HRISTOVA HRISTOZOVA

Населено място: гр. Стара Загора

IBAN: BG88RZBB91551009737351

BIC: RZBBBGSF

Валута: BGN (лева)

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | лечение | бебе Мая

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Светлана Иванова 26.11.2018 22:36

Изкрено съжалявам и много бих искала да ви помогна но съм майка на три деца и за съжаление не мога да ви помогна финансово. Но искрено вярвам че ще се намерят добри хора да ви помогнат. От сърце ви пожелавам да намерите парите и Мая да бъде жива и здрава като всички дечица. УСПЕХ.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори