Две благородни инициативи в Народно читалище "Родина"

Коледната кампания "Плюшено мече" и Националната благотворителна кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца"

 29.11.2018 08:23
Две благородни инициативи в Народно читалище "Родина"

В навечерието на коледните празници Народно читалище "Родина" е партньор на две благородни инициативи - Операция "Плюшено мече" и Националната акция "Жълти стотинки".

Коледната кампания "Плюшено мече" е вече на 11 години. Тя подарява нови, индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Регионални отговорници кампанията има в 10 града в България, сред които и Стара Загора. Управителите на социални институции изготвят списък с личните желания за подарък на децата и младежите. Те качват списъците в сайта plushenomeche.org, където може да изберете подарък, да го купите и надпишете. Когато е готов, може да го донесете или изпратите на Народно читалище "Родина-1860", ет.2. Кампанията продължава до 9 декември.

Читалището се включва и в Националната благотворителна кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца". Събраните жълти стотинки от цяла България ще бъдат събирани за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"АД в Стара Загора. Можете да се включите в тази благородна инициатива за доброто на децата от нашия град до 5 декември. Касичките за жълти стотинки ще откриете на етаж 2 в Народно читалище "Родина" - ул. "Свети княз Борис І" №94.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | благородни инициативи | Народно читалище "Родина"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори