Днес и утре: Рециклираме безплатно стари мебели

По време на кампанията, операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.

 16.09.2017 09:03
Днес и утре: Рециклираме безплатно стари мебели

На 16 и17 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“, в землището на с. Ракитница, ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на кампанията „Да изчистим България заедно 2017“ отпадъци, включително за частни транспортни средства. Гражданите могат със собствен транспорт да извозват самостоятелно и предават през този период за рециклиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата – шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.) в РЦУО – Ракитница.

По време на кампанията, операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.

И най-малките граждани на Стара Загора ще вземат участие в националната кампания „Да изчистим България заедно”. Близо 900 деца, ученици и родители на деца от ІV ОУ „К. Христов”, ХІ ОУ „Николай Лилиев”, ОУ  „Самара”, V ОУ “М. Станев”, ОУ ”Георги Райчев”, ППМГ „Гео Милев“, ДГ№ 7 „Светулка“, ДГ № 11 „Загоре“, ДГ № 20 „Мир“, ДГ № 3 „Ян Бибиян“, ДГ № 31 „Слънце“ и ДГ № 5 „Мечо Пух“ ще се включат в почистването на града. Още около  200 деца и младежи ще почистят Зоопарка.

Община Стара Загора се включи в кампанията като предостави на желаещите да участват граждани необходимите пособия и материали в административните бюра. Те ще са отворени от 8,30 до 15,30 часа. Предвидените за почистване места на територията на общината са по избор на гражданите - междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки.

Община Стара Загора е осигурила 10 000 полиетиленови чувала и 10 000 чифта ръкавици за еднократна употреба. От фирмата партньор „Ате пласт“ ООД са предоставени 20 000 полиетиленови чувала за събиране на отпадъци.

Асоциацията на еколозите в общините в България (АСЕКОБ) е предоставила 300 полиетиленови чувала и 300 чифта ръкавици за еднократна употреба, а организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която обслужва системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки и рециклируеми материали на Община Стара Загора, „ЕКОКОЛЕКТ“ АД, предоставя 300 цветни полиетиленови чувала (200 бр. жълти и 100 бр. зелени), за разделно събиране на отпадъци.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери Стара Загора | отпадъци | Да изчистим България

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори