Добрия пример показаха старозагорци, включили се в еко инициатива

Ентусиастите, подкрепящи разделното събиране на отпадъци, бяха посрещнати от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и регионалния директор на фирма „Булекопак" Виктория Гецова.

 08.10.2023 16:03
Добрия пример показаха старозагорци, включили се в еко инициатива
Тази неделя, на паркинга на парк "Артилерийски" в Стара Загора, бе проведена еко инициативата "Не цикли, а рециклирай". В специално създаден пункт, старозагорци имаха възможност да оставят своите опаковки от хартия, пластмаса и метал, а след това да участват в томбола с награди.
 
Ентусиастите, подкрепящи разделното събиране на отпадъци, бяха посрещнати от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и регионалния директор на фирма Булекопак" Виктория Гецова.

 
 
В 13.00 часа, на случаен принцип бе изтеглена и томболата с печеливши, като награда номер 1 - електронна книга, спечели Алина Кисьова, първият участник дал своите отпадъци в началото на инициативата в 10.00 часа. Всички, събрали се на паркинга и участвали, получиха торбичка с атрактивни екосъобразни подаръци от фирма „Булекопак". 

Инициативата "Не цикли, а рециклирай" има и своя кръстник и това е Валентин Дяков, ученик от 5 А клас на СУ „Васил Левски", който през месец юни тази година спечели първо място и голямата награда – дрон, от конкурса за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки", организиран отново от Община Стара Загора и Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак" АД. Неговите баба и дядо, заедно с по-малкия му брат, също дойдоха до пункта и дадоха своите отпадъци, като подчертаха, че искат да продължат да бъдат посланици на значимите еко инициативи в града.  
 

В събитието се включиха и общински съветници, подкрепящи популяризирането на разделното събиране на отпадъци, както и експерти от отдел "Екология".  
Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | отпадъци | своите | фирма | събиране | опаковки | Булекопак | разделното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори